Zelf een natuurlijke lippenbalsem maken of koop jij een Labello?

Een van de bekendste lippenbalsems is de Labello Original. Iedereen kent hem wel of heeft hem in huis. Wanneer je naar de ingrediëntenlijst op de verpakking kijkt word je er waarschijnlijk niet heel veel wijzer van. Voor zo’n bekend merk ga je er eigenlijk wel vanuit dat dat goed zit, toch? Of is het toch beter om zelf een natuurlijke lippenbalsem te maken?

Slechte ingrediënten

Helaas komen slechte ingrediënten toch nog steeds voor in lippenbalsems, ook in de bekendere merken. Zo deelt dr. Jetske Ultee, onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie, een aantal ingrediënten in deze blog die ze vermijdt in een lippenbalsem. En ze raadt jou ook aan het zelfde te doen. Zonder lang te moeten zoeken vinden we al een aantal ingrediënten die er ook in de Labello Original zitten, namelijk aroma’s, limonene en linalool. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je maar lippenbalsem blijft smeren.

Ook een artikel van de consumentenbond, die vind je hier, wordt er gewaarschuwd voor een aantal giftige stoffen die gevonden zijn in lippenbalsems, waarbij ook het merk Labello wordt genoemd. 

Wat nu?

Wat is het alternatief? Natuurlijk zijn er in de winkel ook natuurlijke lippenbalsems te vinden. Maar wist je dat zelf maken ook erg makkelijk is? Hieronder deel ik mijn favoriete recept.

Zelf natuurlijke lippenbalsem maken

Het zelf maken van een natuurlijke lippenbalsem is ontzettend simpel, en zelf vind ik het ook leuk om te doen! Je hebt er namelijk maar 3 verschillende ingrediënten voor nodig:

  • 1 deel Bijenwas
  • 2 delen boter (zoals cacaoboter, shiaboter, etc.)
  • 2 delen plantaardige olie (zoals kokosolie, arganolie, etc.)

Het enige wat je hoeft te doen is de 3 bovenstaande ingrediënten au bain marie te verwarmen, even roeren, af laten koelen en je natuurlijke lippenbalsem is klaar!

Video

In onderstaande video laat ik je stap voor stap zien hoe je zelf een natuurlijke lippenbalsem kunt maken. Mocht je het blikje met ingrediënten willen gebruiken die ik in de video gebruik, die vind je hier.

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *