Missie

Lisanne Moreau - Poelstra, de oprichter

“We denken vaak dat fabrikanten het zo goed mogelijk met ons voor hebben, maar dat is niet zo. Er worden ingrediënten in cosmeticaproducten gestopt die slecht zijn voor de natuur en waar we het effect op ons lichaam nog niet van weten. Er worden ingrediënten in schoonmaakmiddel gestopt die bij aanraking met de huid voor irritatie kan zorgen en we de dampen van na het schoonmaken inademen. Zou je op basis van deze informatie nog steeds dezelfde producten gebruiken die je nu gebruikt?

 

Mijn naam is ben Lisanne Moreau – Poelstra, oprichter van Groen Graag. Na mijn studie werkte ik 8 jaar als audioloog. Een drukke baan, gezin met twee kleine kinderen, het runnen van het huishouden, dan blijft er daarnaast nog weinig tijd over. Toch voelde ik een enorme drang om mijn huis en lifestyle zo duurzaam mogelijk in te richten: voor de aarde, onze kinderen, maar ook voor mezelf. Tijdens mijn zoektocht rolde ik van de ene verbazing naar de andere, van ingrediënten die in producten worden gestopt tot het effect van alle plastic (wegwerp)producten die we allemaal massaal gebruiken.
Dit wil ik niet alleen anders voor mezelf maar voor ons allemaal."

Iedereen in Nederland een groen en gezond huis, afgestemd op je eigen situatie en behoefte

Bij Groen Graag zijn we gepassioneerd over het maken van een verschil. Wij zijn een social enterprise met een duidelijke missie: bijdragen aan een gezondere planeet en een duurzamere samenleving.

 

Hoe doen we dat? We halen onze inkomsten niet uit donateurs of subsidies. We bieden online programma's die ontworpen zijn om jou te begeleiden en te ondersteunen bij het verduurzamen van je huis. De opbrengst van deze programma's stelt ons in staat om andere cruciale organisaties te ondersteunen die zich inzetten voor een betere wereld.

 

Met jouw inspanningen om een gezondere leefomgeving te creëren, dragen wij bij aan een gezonde planeet. Het is een echte win-win situatie, waarbij individuele acties zich vermenigvuldigen en een grotere impact hebben dan we ons kunnen voorstellen.

 

Klaar om samen met ons het verschil te maken? Doe mee met onze programma's en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een groenere toekomst.

Wat we tot nu toe samen bereikt hebben

1.815 euro
voor de Plastic Soup Foundation
26 huishoudens
aan het energiebespaar- programma via het Armoedefonds