4 verschillende manieren om aangesneden groenten in de koelkast te bewaren zonder (wegwerp) plastic

Je kent het wel; je hebt een halve komkommer (of een andere groente) over die je wilt bewaren voor een andere keer. Snel een stukje vershoudfolie erover heen en in de koelkast, toch?
Met deze tips is dat niet meer nodig en weet jij hoe je voortaan je restjes groenten kan bewaren zonder (wegwerp) plastic. 

1. Bijenwasdoek

Een bijenwasdoek is een fijn en herbruikbaar alternatief. Door de kou in de koelkast wordt de doek hard en sluit hij het product goed af. Na gebruik kun je hem afspoelen met lauwwarm water, eventueel met zeep als het heel vies is geworden, en je kunt hem weer gebruiken voor iets anders. Bijenwas heeft ook van zichzelf een antibacteriële werking. Bijenwasdoeken heb je in allerlei verschillende maten. Zoals bijvoorbeeld bij deze set.

Maar het leukste van bijenwasdoeken is dat ze ook makkelijk zelf te maken zijn, zo kun je precies de maten maken die jij vaak nodig hebt.
Met deze set heb je alle benodigdheden in huis en kun je meteen aan de slag.  Je ontvangt ook een video waarin ik het je stap voor stap laat zien. 

2. Bakje met deksel

Vaak gebruiken we alleen een bakje voor restjes van een maaltijd als we dat over hebben, maar waarom zouden we het niet gebruiken als we alleen even een stukje komkommer in de koelkast willen leggen? Prima alternatief voor vershoudfolie dus! En vaak heb je al veel bakjes in huis.

3. Kopje met een schoteltje

Geen bakjes bij de hand? Als je het niet lang wilt bewaren kun je het ook in een kopje of bakje leggen en afsluiten met een schoteltje. Met een schoteltje op de rand, afhankelijk van je bakje/kopje, sluit het wel vaak wat minder goed af.

4. Foodhuggers

Nog geen geschikte oplossing gevonden? Dan kun je ook gebruik maken van foodhuggers, zoals deze bijvoorbeeld. Deze heb je in verschillende maten en gebruik je als een soort deksel over je groente. En ook deze kun je na gebruik gewoon weer schoonmaken en opnieuw gebruiken.

Hoe bewaar jij het liefst je aangesneden groenten in de koelkast? Ben je hierna op zoek naar nog meer manieren om je plastic afval te verminderen? Download hier mijn checklist “Verminder je plastic afval in 4 simpele stappen!” 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *