Zo maak je je eigen ecologische bellenblaas-sopje

Als het maar een beetje lekker weer is speelt Floris graag in de tuin en één ding mag dan echt niet ontbreken: bellenblazen. Onder het bellenblazen begon ik mijzelf allerlei dingen af te vragen; is dit niet schadelijk voor de organismen in de tuin? Zou het kwaad kunnen als dit, water vermengt met chemicaliën, in mijn moestuinbakken terecht komt? Kan het misschien ook anders?

Het zijn niet alleen de bellen die kapot spatten, maar geregeld gaat ook het hele flesje om. Ook vond ik telkens een nieuwe (plastic) bellenblaas kopen geen optie. Ik zag dat je navulverpakkingen had, ook ecologische, zoals deze. Dat is natuurlijk al weer beter, maar zou je het niet makkelijk zelf kunnen mengen?

Het recept

Ik ging op zoek naar de verhoudingen voor het zelf maken van een bellenblaas-sopje. Recepten met behangplaksel vond ik ook niet bruikbaar.  Mijn verhoudingen waren als volgt:

Klein kopje water
2 eetlepels afwasmiddel
1 eetlepel suiker

Als afwasmiddel wilde ik een ecologisch afwasmiddel gebruiken. Wel zo fijn als de bellenblaas weer eens omgestoten wordt. Ik gebruikte het afwasmiddel van Seepje, 100% natuurlijk afwasmiddel met als basis superschillen uit de Himalaya. Deze, en andere ecologische afwasmiddelen, vind je hier.

Het water verwarmde ik eerst, daarna de suiker er doorheen roeren en nadat het wat was afgekoeld het afwasmiddel er doorheen.

Nadat het helemaal was afgekoeld zijn we lekker gaan bellen blazen in de tuin. Eerst met de gewone bellenblaas, dat ging goed! Daarna met de Buzz Lightyear bellenblaas, en ja hoor, dat ging ook goed.

En het allerfijnste van een zelfgemaakt bellenblaas-sopje? Je krijgt er geen vlekken van in je kleding. Doordat er in veel bellenblaas-sop uit de winkel glycerine zit kunnen er vlekken in lichte kleding ontstaan na het wassen, maar dat zit hier dus lekker niet in.

Het bellenblaas-sopje is door Floris goedgekeurd, en ook door mama.
Houden jullie kindjes ook zo van bellenblazen?

Blogs die je misschien ook leuk vindt:​

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *