Als het maar een beetje lekker weer is speelt Floris graag in de tuin en één ding mag dan echt niet ontbreken: bellenblazen. Onder het bellenblazen begon ik mijzelf allerlei dingen af te vragen; is dit niet schadelijk voor de organismen in de tuin? Zou het kwaad kunnen als dit, water vermengt met chemicaliën, in mijn moestuinbakken terecht komt? Kan het misschien ook anders?
Het zijn niet alleen de bellen die kapot spatten, maar geregeld gaat ook het hele flesje om. Ook vond ik telkens een nieuwe (plastic) bellenblaas kopen geen optie. Ik zag dat je navulverpakkingen had, ook ecologische, zoals deze. Dat is natuurlijk al weer beter, maar zou je het niet makkelijk zelf kunnen mengen?
Het recept
Ik ging op zoek naar de verhoudingen voor het zelf maken van een bellenblaas-sopje. Recepten met behangplaksel vond ik ook niet bruikbaar. Mijn verhoudingen waren als volgt:
Klein kopje water
2 eetlepels afwasmiddel
1 eetlepel suiker
Als afwasmiddel wilde ik een ecologisch afwasmiddel gebruiken. Wel zo fijn als de bellenblaas weer eens omgestoten wordt. Ik gebruikte het afwasmiddel van Seepje, 100% natuurlijk afwasmiddel met als basis superschillen uit de Himalaya. Deze, en andere ecologische afwasmiddelen, vind je hier.
Het water verwarmde ik eerst, daarna de suiker er doorheen roeren en nadat het wat was afgekoeld het afwasmiddel er doorheen.
Nadat het helemaal was afgekoeld zijn we lekker gaan bellen blazen in de tuin. Eerst met de gewone bellenblaas, dat ging goed! Daarna met de Buzz Lightyear bellenblaas, en ja hoor, dat ging ook goed.
En het allerfijnste van een zelfgemaakt bellenblaas-sopje? Je krijgt er geen vlekken van in je kleding. Doordat er in veel bellenblaas-sop uit de winkel glycerine zit kunnen er vlekken in lichte kleding ontstaan na het wassen, maar dat zit hier dus lekker niet in.
Het bellenblaas-sopje is door Floris goedgekeurd, en ook door mama.
Houden jullie kindjes ook zo van bellenblazen?
Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Handige tips voor duurzame kraamcadeaus (en verjaardagen)
Het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat je praktische en gewenste geschenken ontvangt, zonder een overvloed aan speelgoed of nutteloze spullen. Ben je op zoek naar inspiratie voor het vragen van duurzame kraamcadeaus? In deze blog delen we een aantal nuttige tips die je helpen bij het samenstellen van cadeaulijstjes, het kiezen

Duurzaam reizen met kinderen: tips voor een milieuvriendelijke vakantie
Vakanties zijn voor veel gezinnen een moment om samen tijd lekker door te brengen. Maar zoals ja waarschijnlijk al wel weet, kan reizen een flinke ecologische voetafdruk achterlaten. Gelukkig zijn er talloze manieren om je vakantie duurzamer te maken, zonder in te leveren op plezier. In deze blog delen we praktische tips voor duurzaam reizen

Energie besparen met kinderen
In een wereld waar duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het nooit te vroeg om kinderen te betrekken bij het nemen van verantwoordelijkheid voor onze planeet. Een geweldige manier om dit te doen, is door hen te leren over energiebesparing. Niet alleen draag je bij aan een groenere toekomst, maar je kunt ook waardevolle