tips om energie te besparen samen met kinderen, foto van kinderen op de bank

Energie besparen met kinderen

In een wereld waar duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het nooit te vroeg om kinderen te betrekken bij het nemen van verantwoordelijkheid voor onze planeet. Een geweldige manier om dit te doen, is door hen te leren over energiebesparing. Niet alleen draag je bij aan een groenere toekomst, maar je kunt ook waardevolle levenslessen doorgeven aan de volgende generatie. Hier zijn enkele leuke en educatieve manieren om energiebesparing samen met kinderen op te pakken.

Het 'Energie Speurtocht' Spel

Maak van het besparen van energie een spannend avontuur. Stel een speurtocht op door het huis waarbij kinderen moeten zoeken naar onnodig brandende lampen, elektronische apparaten die nog aan staan, of ramen die open staan terwijl de verwarming aan is. Laat ze de “energieverspillers” ontdekken en help hen begrijpen waarom het belangrijk is om deze uit te schakelen.

Maak Milieuvriendelijke Snacks

Betrek kinderen bij het maken van snacks die geen koken of verwarming vereisen, zoals fruitsalades, groentesticks en yoghurt. Leg uit dat dit niet alleen gezond is, maar ook helpt om de keukenapparaten minder te gebruiken.

Avonturen in de Natuur

Ga samen met kinderen de natuur in en laat ze zien hoe belangrijk het is om respectvol met onze omgeving om te gaan. Leer hen over het behoud van energie tijdens outdoor-activiteiten, zoals het uitzetten van kampeerlichten wanneer ze niet nodig zijn.

Groene Beloningen

Beloon energiebesparend gedrag met groene beloningen. Bijvoorbeeld, als kinderen meehelpen om energie te besparen gedurende de week, kunnen ze als beloning samen een leuke en milieuvriendelijke activiteit kiezen.

Door energiebesparing leuk en leerzaam te maken, kun je kinderen inspireren om bewuste keuzes te maken en een duurzame levensstijl te omarmen. Het delen van deze waardevolle lessen zal niet alleen de impact op het milieu verminderen, maar ook bijdragen aan het vormen van verantwoordelijke en zorgzame burgers voor de toekomst. Deze tips komen uit het online programma “Makkelijk energie besparen in huis“. Een online programma bom vol tips, uitleg over hoe je het uitvoert én handige checklist en templates (ook leuk om te gebruiken samen met kinderen!). 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

gas besparen

Gas besparen met een douche op zonnewarmte

Het kan je niet ontgaan zijn: de gasprijzen liggen op dit moment ontzettend hoog. Hoe kun je daar geld op besparen? In deze blog ga ik je meer vertellen over douche op zonnewarmte, hoeveel gas kun je daarmee besparen? Gemiddelde kosten voor douchen Wanneer we elke dag zo’n 10 minuten

Read More »
tips om energie te besparen samen met kinderen, foto van kinderen op de bank

Energie besparen met kinderen

In een wereld waar duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het nooit te vroeg om kinderen te betrekken bij het nemen van verantwoordelijkheid voor onze planeet. Een geweldige manier om dit te doen, is door hen te leren over energiebesparing. Niet alleen draag je bij aan een groenere toekomst,

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *