tips voor duurzame kraamcadeaus

Handige tips voor duurzame kraamcadeaus (en verjaardagen)

Het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat je praktische en gewenste geschenken ontvangt, zonder een overvloed aan speelgoed of nutteloze spullen. Ben je op zoek naar inspiratie voor het vragen van duurzame kraamcadeaus? In deze blog delen we een aantal nuttige tips die je helpen bij het samenstellen van cadeaulijstjes, het kiezen voor tweedehands geschenken, en het focussen op nuttige cadeaus.

Tip 1: maak een lijstje

Door een lijstje te maken voor de kraamcadeautjes, maar ook voor cadeautjes op latere verjaardagen, zorg je ervoor dat je geen “wild groei” aan cadeautjes krijgt. Een doos van die treinbaan, nog een treinbaan van een andere serie, enzovoort.

Toen wij de babykaartjes verstuurden zat er ook een link bij naar het cadeaulijstje voor de kraamcadeautjes. Misschien vind je het raar staan maar het heeft er wel voor gezorgd dat we allemaal nuttige en bruikbare kraamcadeautjes ontvingen. Een vriendin die het niet zo had gedaan werd overladen met knuffels.

Op het lijstje kun je dan weer spullen zetten van de uitzetlijst die je wel nodig hebt maar niet al meteen in de eerste weken, zoals beddengoed voor het ledikantje (de baby slaapt eerst toch in de wieg) of een babyfoon (de baby slaapt eerst toch bij jullie op de slaapkamer dus die hoor je zonder babyfoon wel). 

Ook vinden mensen het vaak leuk om kleertjes te geven. En heb je bepaalde wensen voor de kleertjes? Bijvoorbeeld graag veel in een bepaalde kleur of juist niet? Zet het er gewoon even bij, is echt niet raar en mensen vinden het leuk om iets te kopen wat jij ook leuk zou vinden. En vermeld op je lijstje vanaf welke maat kleertjes je zou willen, in dat geval voorkom je dat iedereen een heel klein maatje koopt.

Tip 2: Tweedehands cadeautjes

Je kan zeker vooraf communiceren, of op het lijstje vermelden, dat je voorkeur uit gaat naar tweedehands cadeautjes. Op Marktplaats of in de kringloopwinkel vind je genoeg speelgoed waar weinig tot nooit mee gespeeld is en er nog prima uit ziet en hartstikke leuk is om te geven. Dat het niet meer in de originele doos zit maakt kinderen helemaal niet uit. Communiceren dat je alleen maar tweedehands cadeautjes wilt maakt het een stuk lastiger, dit kan weerstand bij mensen oproepen.

Tip 3: Nuttige cadeautjes

Wie zegt dat je voor een verjaardag, of andere gelegenheid, alleen maar speelgoed kunt vragen of geven? Zorg ook dat je een aantal nuttige cadeautjes vraagt. Gaat je kindje bijvoorbeeld naar school? Vraag een broodtrommel en drinkbeker of een nieuwe rugtas. Maar ook een trui of pyjama met de favoriete Disney prinses/tv programma/actieheld zijn vaak hartstikke leuk.

Blogs die je misschien ook leuk vindt: