Sedumdak van NatureGreen

NatureGreen aan het woord: aan de slag met een sedumdak

Een sedumdak, ook wel een groendak, kan je vast niet ontgaan zijn, je leest en hoort er steeds meer over. In deze blog geef ik graag het woord aan de professionals van NatureGreen die meer gaan vertellen over de voordelen en realisatie van een sedumdak. 

De voordelen van een sedumdak

Een sedumdak is steeds vaker te zien in ons straatbeeld. Dat is ook niet gek wanneer we kijken naar de vele voordelen die zo’n dak met zich mee brengt! Sedumdaken zien er namelijk niet alleen duurzaam uit, maar dragen ook echt bij aan de omgeving. Zo versterken ze de lokale biodiversiteit door vlinders en bijen aan te trekken, verlagen ze omgevingsgeluid en -temperatuur en verbeteren ze de luchtkwaliteit. Ook kunnen de daken veel water opslaan, waardoor ze overlast van overstromingen of lekkage kunnen voorkomen. Ze passen dan ook goed bij een huis wat zich weerbaar maakt tegen een veranderend klimaat!

Sedumcassettes, wat zijn het?

Een voorbeeld van een sedumdak zijn kant-en-klare sedumcassettes. Dit is een vorm groen dak die ontzettend gemakkelijk zelf aan te leggen is. De cassettes worden geleverd als een totaalpakket wat u slechts nog op het dak hoeft te leggen! Dat scheelt gerommel met matten die uit meerdere lagen bestaan en maakt de cassettes ideaal voor kleinere oppervlaktes. Heeft u bijvoorbeeld als eens nagedacht over een sedumdak op uw schuur of dakuitbouw? Sedumcassettes zijn daar namelijk zo op te schuiven! Zo kunt u met slechts een klein stukje dak uw woning al een stuk groener maken. Sedumdaken zijn namelijk de makkelijkste manier om een woning te verduurzamen.

Subsidie is mogelijk!

Een ander voordeel van sedumdaken is dat u gebruik kunt maken van verschillende subsidie- en aanlegmogelijkheden. Zo kunt u er voor kiezen het dak zelf te plaatsen, of dit te laten doen door een professional. Ook zijn er in veel gemeentes subsidiemogelijkheden te vinden, waardoor de kosten van het sedumdak een stuk lager uit kunnen vallen. Soms kunt u zelfs tot wel 50% van de totale kosten terug krijgen! Het kan echter moeilijk zijn om deze informatie online te vinden, omdat niet elke gemeente subsidie beschikbaar heeft. NatureGreen heeft daarom een handige subsidiepagina gemaakt, waar u in één oogopslag kunt zien of u aanspraak op subsidie kunt maken en wat de voorwaarden zijn. Dat scheelt u een hoop zoekwerk!

Kies een sedumdak van NatureGreen!

Als u zeker wilt weten dat u een sedumdak van kwaliteit heeft, dan kiest u natuurlijk voor een groen dak van NatureGreen. Naast sedumcassettes verkopen wij ook sedummatten en sedumtrays. Zo hebben wij voor elk dak wat wils! Weet u niet zeker welk systeem het beste aansluit op uw wensen, of heeft u vragen over de subsidiemogelijkheden? Onze klantenservice helpt u graag. Kies daarom voor NatureGreen!

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Wat is duurzaamheid?

Wat is duurzaamheid? Wanneer is het aanvaardbaar om iets duurzaam te noemen? In deze rubriek ga ik kijken naar producten die zich profileren als duurzaam.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *