Natuurlijke verzorgingsproducten van Beauty Kitchen

Wat is duurzaamheid? Wanneer is het aanvaardbaar om iets duurzaam te noemen? In deze rubriek ga ik kijken naar producten die zich profileren als duurzaam. Wat zit er allemaal achter die marketingsboodschap? Misschien heb je het al eerder gelezen, in deze blog, maar ik vind de natuurlijke verzorgingsproducten van Beauty Kitchen erg fijn om te gebruiken. Wat maakt Beauty Kitchen een duurzaam merk? In deze blog vertel ik je hier graag meer over.

Bij de drogisterij vind je gangen vol met plastic potjes en tubes verzorgingsproducten. De meeste producten zitten vol met onuitspreekbare ingrediënten. Hoe weet je of er iets in zit wat je eigenlijk niet op de huid wil smeren?

Natuurlijke ingrediënten

Bij Beauty Kitchen zijn alle producten gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Daarnaast zijn ze ook volledig dierproef vrij, vegetarisch en de meeste producten zijn ook vegan. Ook vind je geen plastic in de producten.

Assortiment

Ze hebben een uitgebreid assortiment verzorgingsproducten. Shampoo, conditioner, dagcrème, nachtcrème, douchegel en ga zo nog maar even door. Je kunt er dus terecht voor je hele verzorgingsritueel.

De producten behoren tot verschillende lijnen. Zo zijn de producten in de Seahorse Plankton+ verzorgingslijn gemaakt op basis van microalgen, duurzaam gekweekt plankton en met de hand geoogst zeewier. En de Abyssinian Oil verzorgingslijn is een mix van duurzaam geproduceerde plantaardige zaadoliën bevat die rijk zijn aan erucazuur en omega 3, 6 en 9.

Verpakking

Wanneer je de eerste keer naar de producten kijkt valt je natuurlijk de verpakking op. Dagcrème en haarproducten in potjes en flessen, het is dus niet zero waste? Voor de verpakkingen hebben ze een “Return – Refill – Repeat” systeem, wat heel uniek is! Je kunt de verpakking van je product weer inleveren, zodat deze kan worden schoongemaakt en weer opnieuw wordt gevuld. In Nederland kan dat bij Holland&Barrett. De verpakking wordt dus niet eerst versnipperd of omgesmolten zoals vaak gebeurd, wat ook weer energie bespaart.

Vind je het dus niet fijn om een shampoo bar of andere verpakkinsgvrije verzorgingsproducten te gebruiken, dan kun je dus bij dit merk je hart ophalen. Gewoon gebruik maken van vloeibare shampoo, of een ander product, en nog steeds zero waste bezig zijn!

Hier vind je alle producten van Beauty Kitchen

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *