cartridges inleveren

Zo draag je bij aan een duurzame economie en aan je portemonnee met RecycleClub!

Jouw lege cartridge heeft veel meer waarde dan je misschien denkt. Los van het feit dat je cartridge hoogstwaarschijnlijk goed te recyclen is en zo bijdraagt aan een duurzame economie, kun je door het inleveren of opsturen van lege cartridges ook een mooie vergoeding terugkrijgen. RecycleClub ziet de kracht in circulariteit en maakt dit waar! 

Cartridges inleveren

Het lijkt misschien logisch om je lege cartridge weg te gooien, maar niets is minder waar. Jouw lege inktcartridges van HP en Canon zijn namelijk geld waard, maar hoe kan je ze inleveren? 

  1. Check de waarde van jouw cartridges op de RecycleClub website.
  2. Breng de lege cartridges naar één van de partnerwinkels of stuur de cartridges (tijdelijk gratis) op.
  3. Ontvang de vergoeding op je rekening of doneer het aan de 4 goede doelen.

Duurzaam

Het recyclen van cartridges is goed voor milieu, mens én dier. Want alle oude cartridges die normaal gesproken op de afvalstapel terecht zouden komen, worden nu efficiënt gerecycled voor hergebruik. Een cartridge is namelijk gemaakt van aardolie (voor het plastic) en kostbare metalen (voor de chip en printkop). Kun je je voorstellen dat na de cartridge slechts 1 keer te gebruiken, je deze schaarse grondstoffen simpelweg weggooit? 

Goede doelen

Dankzij de hergebruikte cartridges hoeven er minder nieuwe inktcartridges geproduceerd te worden. Dat betekent minder grondstoffen en minder CO2-uitstoot. Beter dus voor iedereen. Daarbij ontvang je van RecycleClub een vergoeding voor je bijdrage. Wat je hiermee doet, is aan jou! Deze vergoeding kun je voor jezelf houden, doneren aan een specifiek goed doel of zelfs verdelen over de vier goede doelen die wij steunen. Deze goede doelen dragen bij aan een betere wereld voor de mens, dier, milieu en maatschappij. Benieuwd welke goede doelen dat zijn? Bekijk ze hier! 

RecycleClub gelooft in een circulaire economie die goed is voor mens, dier en milieu. Daarom blazen we oude cartridges een nieuw leven in en storten we een deel van de opbrengst op jouw rekening óf op die van het door jou gekozen goede doel. Samen dragen we bij aan een beter milieu voor iedereen. Dat is de kracht van circulariteit!

Blogs die je misschien ook leuk vindt: