Van babykamer naar dreumeskamer zónder nieuwe spullen

Emma is ondertussen alweer 14 maanden! Ze is totaal geen babytje meer, kan al flink lopen en pakt alles wat binnen handbereik ligt. Haar kamertje was daarin tegen nog precies het zelfde als van dat kleine babytje wat ze eerst was. Als we boven gingen spelen dook ze ook meteen de kamer van haar broer in, die dat niet altijd even leuk vindt. Hoog tijd dus om haar kamertje te veranderen van babykamer naar dreumeskamer!

De spullen

Echter heeft het kopen van nieuwe spullen de grootste milieu-impact per persoon. Vaak gaat het al gedachteloos, we willen iets anders en dus gaan we snel naar de winkel. We besloten dat we het kamertje wilde aanpassen zonder nieuwe spullen te kopen, en omdat we al zoveel spullen in huis hebben, ook zonder tweedehands spullen.

De witte schommelstoel, die we gebruikte voor de voedingen in de nacht, kon haar kamertje wel uit. Deze heeft via Marktplaats weer een nieuw plekje gekregen, toevallig ook op een babykamertje. Door haar bedje anders neer te zetten hadden we al veel meer een hoekje waar we haar spulletjes kwijt konden en waar ze ook kon spelen. We haalden wat speelgoed van beneden en legde dat in haar kamertje.

Zelf aan de slag

Op de plankjes stonden nog deze twee houten plankjes, die had ik al gemaakt toen Floris werd geboren. Ik heb de achterkant gebruikt voor een nieuwe afbeelding, ik koos voor een egeltje en een pinguïn. Deze maakte ik als volgt:

1. Een foto printen met een laserprinter
2. De oppervlakte goed insmeren met Gel Medium
3. De afbeelding er stevig op drukken en een nacht laten drogen
4. De volgende dag het papier goed nat maken en er voorzichtig af wrijven

Als laatste heb ik de letters overgetrokken met potlood en deze met een vrolijk kleurtje geverfd.

De slinger haalde ik uit een oud tijdschrift wat ik nog had liggen. Een flow van drie jaar geleden. Ik vond hem wel passend, zo boven de bergen.

Ook het stukje muur boven haar commode kon wel een update gebruiken. Het vitrinekastje met haar geboortekaartje ging van de muur af. Het borduurwerk van mijn moeder met haar geboortedatum bleef wel hangen, het andere beertje kreeg ook een ander plekje.

Ik maakte een tekening op handgeschept papier en omdat ik graag ook het reliëf van het papier zichtbaar wilde houden en de randjes hing ik hem op aan een hanger.

Het is een stoer dreumeskamertje geworden, die er weer even tegen aan kan, tot Elsa of een andere Disney prinses het kamertje gaat overnemen.

Blogs die je misschien ook leuk vindt:​

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *