Meer dan een kwart van de Nederlanders overweegt een warmtepomp

Uit recent onderzoek van Expeditie Gasloos, uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect, blijkt dat een significant deel van de Nederlanders een warmtepomp overweegt. Maar liefst 9% kijkt naar een volledig elektrische optie, terwijl 17% een hybride model overweegt. Deze cijfers overstijgen de verwachtingen, benadrukt expert Yuri Pelser. Opmerkelijk is dat sommige deelnemers ook inductie- of elektrische cv-ketels overwegen, hoewel deze in Nederland niet toegestaan zijn.

Waarom kiezen mensen voor een warmtepomp?

Kostenbesparing is de voornaamste reden voor bijna driekwart van de respondenten om een (hybride) warmtepomp te overwegen. Milieubewustzijn speelt ook een grote rol voor de helft van hen. Daarnaast ziet 22% een potentiële waardestijging van hun woning. Subsidies en aankomende regelgeving zijn eveneens belangrijke factoren.

Veel vragen rondom de warmtepomp

Uit de onderzoeksresultaten van de podcast Expeditie Gasloos blijkt dat veel Nederlanders nog vragen hebben over warmtepompen. Er is vooral behoefte aan informatie over de geschiktheid voor specifieke woningen, benodigde aanpassingen en het geluidsniveau. De keuze voor een full-electric warmtepomp kan leiden tot het opzeggen van de gasaansluiting, wat financiële voordelen biedt. Echter, warmtepompen verbruiken elektriciteit. Al deze vragen en meer worden beantwoord in de 6-delige podcastserie.

Voor iedereen een gasloos bestaan bereikbaar maken

Met hun podcast en website expeditiegasloos.nl streven hosts Aljo Hartgers en Yuri Pelser ernaar elke vraag over gasloos wonen te beantwoorden. Naast warmtepompen, komen ook onderwerpen als infraroodverwarming en warmteterugwinsystemen aan bod. De serie wordt voortdurend geüpdatet met nieuwe onderwerpen en actuele ontwikkelingen.

Podcast op alle platformen en YouTube

De podcast Expeditie Gasloos is te vinden op elk bekend podcastplatform, zoals Apple Podcasts, Spotify en Podimo. Daarnaast kun je de podcast kijken op Youtube. Meer duurzaam nioeuws is te vinden op Doe Duurzaam.

Serie van De Podcasters

Expeditie Gasloos is een samenwerking tussen Yuri Pelser en De Podcasters. 

De Podcasters is een full service podcast-agency. Het audiobedrijf helpt organisaties met het gehele proces: van concept tot aan het oor van de luisteraar. De Podcasters ontwikkelt formats, neemt productie voor zijn rekening, zorgt dat podcasts in alle relevante apps gepubliceerd worden, zorgt voor ijzersterke verspreidingsplannen en verzamelt relevante luisterdata.

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *