Door verschillende boeken, artikels, cursussen, workshops te lezen en volgen leerde ik ontzettend veel, maar het bleef daarbij. Het daadwerkelijk toepassen op mijn persoonlijke situatie en huishouden leerde ik nergens. Ik vond zoveel opties dat het eerder frustreerde dan motiveerde, vooral zinnen als: “dit is voor iedereen haalbaar, of je nou in een klein dorp of grote stad woont”. Want, hoe dan?! Dat vertelde ze er nergens bij, hoe ik dit in mijn persoonlijke situatie voor elkaar kon krijgen.

 

De omslag kwam toen ik mij losmaakte van alle duurzaamheidsboeken en duurzaamheidsgoeroes en echt begon in te tunen op mijn eigen omgeving en mijn eigen behoeftes. Waar had ik behoefte aan? Ik bekeek elke ruimte in huis afzonderlijk en trok mijn eigen plan, op basis van alle informatie die ik eerder over duurzaamheid had geleerd.

Mijn gezin

Waar kan ik je mee helpen?

Samen met mijn gezin, zoon Floris en dochter Emma, en mijn man Remco woon ik in Zaltbommel. In een heel fijn huis, leuke buurt met veel speeltuinen en genoeg ruimte in huis. En toch miste er nog iets. We aten al jaren biologisch, minder vlees, hadden zonnepanelen, probeerde plastic verpakking te vermijden, maar ik wilde nog een stapje verder. Maar wat dat stapje verder was wist ik ook nog niet precies.

En wat gebeurde er? Er gebeurde veel meer dan alleen het vervangen van producten. De hele sfeer en energie in huis veranderde. Van een gemiddeld, niet bijzonder huis naar een huis waar in ik kon opladen na een drukke dag.

 

Duurzaamheid is veel meer dan alleen plastic verminderen of energie besparen. Door middel van duurzaamheid kan je het optimale uit je leefomgeving halen zonder de leefomgeving van een ander te beschadigen.

Door middel van Groen Graag wil ik dat graag doorgeven. Niet alleen wat je zou kunnen doen om je huishouden te verduurzamen, maar vooral hoe je het kunt aanpakken in jouw persoonlijke situatie, aan de hand van jouw persoonlijke behoefte.

 

Ik heb een aantal duurzame brievenbuscadeautjes samengesteld, daardoor heb je producten in huis waar je meteen mee aan de slag kan. Leuk om cadeau te doen, maar natuurlijk kun je het ook lekker voor jezelf houden.

 

In mijn online programma leer ik je je je huishouden kunt verduurzamen aan de hand van jouw persoonlijke situatie en behoeftes.

 

En klinkt het online programma heel erg leuk maar zou je niet weten waar je de tijd vandaan moet halen? Dan help ik je graag verder in een 1 op 1 traject en doe ik al het uitzoek werk voor je.

Over mij

Mijn zoektocht

Mijn resultaat