Zoals je misschien al eerder heb gelezen is de badkamer een van mijn favoriete ruimtes als het op verduurzaming aan komt. Er staan vaak zoveel plastic potjes die je kunt vervangen, je ziet zo snel resultaat. Ik vind de natuurlijke en zero waste producten er ook vaak veel mooier en luxer uitzien.
Ook (misschien nog wel het belangrijkst) merk ik veel verschil aan mijn huid en haar als ik deze producten gebruik.
Ik deel hieronder graag mijn producten voor een zero waste badkamer. Als je op het product zelf klikt heb ik hem ook gelinkt naar de website.
Gezicht
Als dagcrème gebruik ik de Abyssinian Oil Hydra Boost dagcrème van Beauty Kitchen, verkrijgbaar bij Holland&Barrett. Ik gebruik deze dagcrème vooral ’s avonds. In de ochtend vergeet ik het vaak. Het is een wat dikkere en vettere dagcrème, maar mijn huid wordt er juist niet vet van. Sinds ik deze gebruik heb ik geen droge trekkerige huid meer en is mijn huid egaler.
Hij zit in een glazen potje die je gewoon weer kunt inleveren bij Holland&Barrett, de potjes worden dan gereinigd en opnieuw gevuld.
Als Facewash gebruik ik op dit moment twee verschillende, deze Gingersnap gezichtsscrub van Ethique (verkrijgbaar bij Holland&Barrett) en de Fresh Farmacy van de Lush. De Fresh Farmacy gebruik ik als dagelijkse reiniger en de Gingersnap maar één keer per week omdat het een scrub is. Ik vind ze allebei erg fijn, maar daarom staan ze natuurlijk ook in mijn overzicht van favoriete producten 🙂
Ik heb ook wel eens iets zelf gemaakt, aan de hand van een recept in een boek. Ik vind hem niet heel fijn in gebruik, dus dat was niet echt een succes.
Haar
Om mijn haar te wassen gebruik ik deze Ethique St Clements Shampoo Bar. Hij reinigt heel erg goed, maar mijn haar (in tegenstelling tot sommige andere shampoo bars) is daarna niet te droog.
Zoals je ziet, op de middelste foto, is hij al bijna op. De volgende ligt al klaar, deze shampoo bar van Dille & Kamille.
Ongeveer 1 keer per week gebruik ik een conditioner en dan gebruik ik de Green Tea conditioner van shampoobar.nl.
Daarnaast probeer een keer per week een haarmasker te gebruiken, maar moet eerlijk bekennen dat ik dat nog wel eens vergeet. Als masker pak ik dan een ei met een eetlepel olijfolie.
Deodorant
Deze deodorant bar van Lush, hij heet t’eo. Heel makkelijk in gebruik, ik gebruik hem wel vaak in de middag nog een keer. Hij heeft een frisse geur, maar ik vind de geur niet storend.
Lichaam
Als bodylotion gebruik ik deze verpakkingsvrije lotion bar, Rozenhout Hand Lotion van The Solid Bar Company. Hij is heel vettig maar trekt goed in.
Onder de douche gebruik ik de Sweet Orange & Vanilla Bodywash van Ethique, deze ruikt echt zo ontzettend lekker.
Voor in bad gebruik ik graag badzout. Met deze makkelijke beschrijving van Ilse van Elleswijk van Interior Twin maak je die gemakkelijk zelf!
Je eigen zero waste badkamer
Zou je zelf ook aan de slag willen met een zero waste badkamer? Ik heb een brievenbuspakketje samengesteld met een aantal producten die niet kunnen ontbreken. Deze vind je hier. Leuk om cadeau te geven maar ook zeker een leuk cadeautje voor jezelf!
Wat zijn jouw favoriete producten in de badkamer?
Blogs die je misschien ook leuk vindt:
Makkelijke tips voor een duurzame thuiswerkplek
We werken in deze rare tijd alweer een tijdje thuis. De meesten zullen nu wel een leuke werkplekje ingericht hebben, maar heb je ook over duurzaamheid nagedacht? In deze blog deel ik makkelijke tips om een duurzame thuiswerkplek te realiseren. Hieronder geef ik je een aantal makkelijke tips waar je gelijk mee aan de slag kan, zonder
Duurzaam Reizen: Tips voor milieuvriendelijke avonturen
Reizen biedt ons de kans om nieuwe culturen te ontdekken, prachtige bestemmingen te verkennen en onvergetelijke ervaringen op te doen. Maar onze reisgewoonten hebben vaak een impact op het milieu. Gelukkig kunnen we onze avonturen milieuvriendelijker maken door bewuste keuzes te maken. In deze blogpost delen we enkele tips voor duurzaam reizen, zodat je kunt
De Magie van Zero Waste Menuplanning
Voedselverspilling is een groot probleem, maar gelukkig zijn er manieren om dit tegen te gaan door slim te plannen. Zero Waste menuplanning is een krachtige methode die je helpt om bewust boodschappen te doen, minder weg te gooien en tegelijkertijd geld te besparen. In dit artikel, geïnspireerd door de gelijknamige masterclass van Wanja Meijer bij