Duurzaam voedingspatroon

Wat is een duurzaam voedingspatroon?

Misschien denk je bij een duurzaam voedingspatroon meteen aan veganistisch eten, het is een mogelijkheid, maar het is zeker niet de enige mogelijkheid. In deze blog deel ik een aantal mogelijkheden met je.

Minder dierlijke producten

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat het eten van vlees en vis veel impact heeft op ons klimaat. De stap naar in één keer helemaal geen dierlijke producten meer eten kan echter ontzettend groot zijn. Begin dus gewoon stapje voor stapje. Door bijvoorbeeld eerst bij je ontbijt en/of lunch de dierlijke producten te vervangen. En voor het avondeten kun je ook beginnen met 1 of 2 avonden per week. 

Vind je het moeilijk om zelf lekkere recepten zonder dierlijke producten te verzinnen? Maak gebruik van de Veganbox! Je kunt kiezen tussen 2, 3 of 4 veganistische recepten per week. Ook de recepten kun je gewoon zelf uitkiezen, en met keuze uit 6 heerlijke gerechten kan ik mij niet voorstellen dat er niks geschikts voor je tussen zit! Nieuwsgierig naar mijn ervaring met De Veganbox? Deze vind je hier. 

Minder eten weggooien

Het is natuurlijk ontzettend zonde om eten weg te gooien, dan is alle moeite van het produceren, oogsten en vervoeren voor niks geweest. Wees dus kritisch met wat je meeneemt uit de supermarkt; krijg ik dit echt op voor de houdbaarheidsdatum afloopt? Gebruik ook halve groente die je overhoudt van een recept, om een soep van te maken bijvoorbeeld. 

Toch iets gekocht wat je niet opkrijgt voor de houdbaarheidsdatum? Veel producten kun je invriezen, zo stopt de bacteriëngroei en kun je het langer bewaren. 

Lokaal en seizoensgroente

Door voor lokale groente te kiezen beperk je de uitstoot die veroorzaakt wordt door het transport. Het beste is om te kiezen voor groente uit de volle grond, niet uit een verwarmde kas. Door te kijken naar seizoensgroente zit je dus automatisch goed.

En nog een voordeel van lokaal verbouwde groente: Lokaal verbouwde groente hoeft minder bespoten te worden om te beschermen of langer houdbaar te maken. 

Biologisch

Biologische groente en fruit wordt zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen geteeld. Ook heeft biologische groente en fruit zo’n 20% minder water nodig dan de niet-biologische variant.

Heb je zin om jouw voedingspatroon te veranderen in een milieuvriendelijk, duurzaam voedingspatroon zonder het gedoe van alles zelf te moeten uitzoeken? In de Groen Huis Detox geef ik je alle informatie die je nodig hebt én maak je het middels opdrachten meteen op je eigen situatie toepasbaar. En naast je voedingspatroon gaan we ook aan de slag met de rest van je keuken, slaapkamer, badkamer en woonkamer. Nieuwsgierig? Hier vind je meer informatie over de Groen Huis Detox. 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *