voordelen duurzamer leven

De voordelen van een duurzamer leven

Aan de slag met duurzamer leven heeft nog veel vooroordelen, enkele die je vast wel eens gehoord hebt: je bent duurder uit, je mag heel veel niet en het kost heel veel tijd. In deze blog bespreek ik graag de voordelen om duurzamer te gaan leven, zodat jij elk vooroordeel vanaf nu moeiteloos van tafel veegt. 

Voordeel 1: Geld besparen

Duurzaam is altijd duurder wordt er vaak gezegd. Ik kan je met 100% zekerheid zeggen: het klopt niet. Ik schreef al eerder deze blog: 35 manieren om geld te besparen met duurzaam leven. Er zijn 100 manieren om duurzamer leven aan te pakken, ik weet zeker dat er ook genoeg bij jou en jouw budget past. 

Voordeel 2: Gezonder leven

Heb jij enig idee wat voor ingrediënten je nu op je huid smeert? Wat je inademt als je je huis net gepoetst hebt? Er zit tegenwoordig helaas meer troep in dan we eigenlijk zouden willen weten. Wanneer je je daarvan bewust van wordt, en het ook gaat aanpassen, heeft dat natuurlijk ook invloed op je eigen gezondheid. 

Voordeel 3: Je houdt meer tijd over

Deze zal voor veel mensen ook tegenstrijdig klinken. En eerlijk is eerlijk: in het begin zal het verduurzamen van je huishouden/lifestyle je wel wat meer tijd kosten. Tijd om alles op te zoeken en tijd om nieuwe gewoontes aan te leren. Maar daarna? Daarna houd je juist meer tijd over.  

Voordeel 5: De feelgoodfactor

Misschien herken je het gevoel: je vervloekt elke plastic verpakking die je koopt, maar hebt geen idee hoe je het anders zou kunnen doen. Door er wel mee aan de slag te gaan zal dat gevoel verdwijnen. Overigens is het ook wetenschappelijk bewezen dat je gelukkiger wordt door, onder andere, meer groen om je heen te hebben en minder te consumeren. Beide activiteiten die mooi bij een duurzame lifestyle passen 🙂 

Leuk en makkelijk verduurzamen

Genoeg voordelen dus om met het verduurzamen van je huis en/of lifestyle aan de slag te willen. Maar wat als je het naast je drukke baan en/of drukke gezinsleven niet zit zitten om alles te moeten uitzoeken? Wat als het maar blijft bij “ik zou graag duurzamer willen leven, maar…”? Zonde toch? 

Speciaal voor iedereen die wel graag wilt verduurzamen, maar vooral op een leuke en makkelijke manier, is de Groen Huis Detox ontwikkeld. Zodat je in een mum van tijd een duurzaam huishouden/lifestyle kan realiseren die helemaal aansluit bij jouw behoefte en situatie. 

Klinkt goed toch? 

Vind hier meer informatie over de Groen Huis Detox 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *