Verwen je huid met een natuurlijke Marokkaanse skincare workshop

Huidverzorging is ontzettend belangrijk. Naast je dagelijkse verzorgingsroutine is het fijn om je huid eens in de zoveel tijd wat extra te verwennen. Ik volgde een natuurlijke Marokkaanse skincare workshop en ga je daar in deze blog alles over vertellen!

Een dag bij Amoreve in Den Haag

Onlangs had ik de gelegenheid om een workshop te volgen bij Amoreve in Den Haag. Deze prachtige plek, gelegen op de 11e verdieping, biedt een schitterend uitzicht over de stad en straalt een serene rust uit vanaf het moment dat je binnenstapt.

De workshop

Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd en kregen we een elegante kimono aangereikt. Dit voelde heel luxe en zorgde ervoor dat onze eigen kleding schoon bleef tijdens de workshop.

De workshop begon met een uitgebreide uitleg over natuurlijke huidverzorgingsproducten. We leerden over verschillende natuurlijke ingrediënten, wat ze doen voor je huid en voor welk huidtype ze geschikt zijn.

Je eigen gezichtsmasker maken

Vervolgens gingen we aan de slag met het maken van ons eigen gezichtsmasker. Op basis van ons huidtype en persoonlijke voorkeuren voor geuren, stelden we de ingrediënten voor het masker samen. Voordat we het masker daadwerkelijk aanbrachten, testten we het eerst op een klein stukje huid om eventuele reacties te voorkomen. Dit was een essentiële stap, want zelfs natuurlijke ingrediënten kunnen soms een reactie veroorzaken.

Na de testfase smeerden we het zelfgemaakte masker op ons gezicht en lieten we het 15 minuten inwerken. Het was heerlijk ontspannend en voelde als pure verwennerij. De overige gezichtsmasker kregen we mee naar huis, met de instructie het binnen twee dagen koel te bewaren. Twee dagen later genoot ik thuis nogmaals van mijn zelfgemaakte masker, een perfecte afsluiting van mijn verzorgingsroutine.

Gezellige nazit

Na afloop van de workshop gingen we nog niet meteen naar huis. We bleven gezellig napraten op de bank, terwijl we genoten van heerlijke Marokkaanse hapjes en een traditionele Marokkaanse theeceremonie. Het was een perfecte afsluiting van een leerzame en ontspannen middag.

Het was een middag vol luxe, ontspanning en gezelligheid. Het duurde een paar uurtjes, maar na afloop had ik het gevoel dat ik de hele dag in een spa was geweest. Een hele dikke aanrader dus!

Ook deze leuke Marokkaanse skincare workshop volgen? Bekijk de Instagram van Amoreve voor nieuwe data! 

Blogs die je misschien ook leuk vindt: