Maaltijdbox De Veganbox

Mijn ervaring: een week veganistisch eten met De Veganbox

Snel en makkelijk een verse maaltijd in elkaar draaien? Je hebt tegenwoordig met alle verschillende maaltijdboxen keus genoeg. In deze blog wil ik graag mijn ervaring met De Veganbox met je delen, een veganistische maaltijdbox. Spoiler: zou ik hem je aanraden? JA!

Concept maaltijdbox

Mocht je niet bekend zijn met een maaltijdbox dan leg ik het je graag nog even uit. In een maaltijdbox vind je alle ingrediënten, op afgemeten hoeveelheid, zodat je zelf een maaltijd kunt bereiden met verse ingrediënten. Het is dus niet een box vol met magnetronmaaltijden. Het voordeel van een maaltijdbox? Je hoeft zelf geen gerecht te verzinnen, door de supermarkt te slenteren (of het in je digitale winkelmandje te verzamelen) én je koopt niet teveel dus je hoeft geen ingrediënten weg te gooien. 

De recepten

Bij De Veganbox kon ik zelf de verschillende recepten uitkiezen. Uit de 6 recepten die er stonden koos ik er 4, en dat was nog niet zo makkelijk want ze zagen er allemaal heerlijk uit! Ik koos specifiek voor recepten zonder tofu, omdat mijn man dat niet zo lekker vindt. Of dat aan de tofu ligt of aan mijn kookkunst laat ik even in het midden… 

De recepten die ik koos waren: Spaghetti met Dutch Weed Dogs, Snelle broccolisoep, Pulled Carrot taco’s en Tabouleh Salade. 
Stuk voor stuk gerechten waar ik zelf niet zo snel aan gedacht zou hebben.

Ik had gekozen voor een maaltijdbox voor 4 personen. We zijn met 2 volwassenen en 2 kinderen dus we hielden elke avond wel over. Normaal kook ik eigenlijk ook altijd voor 4 volwassenen en houden we om de 2 dagen een restjesdag. Dat heb ik nu deze week dus ook gewoon gedaan. Qua hoeveelheid kun je er dus ook prima met 4 volwassenen van eten. 

Het bereiden

Bij elk recept zit een receptenkaartje waarop alles heel duidelijk beschreven wordt. Ook de bereidingstijd die aangegeven werd klopte. Dat is bij andere recepten nog wel eens anders, zo heb ik ooit een recept gemaakt die een bereidingstijd aangaf van 30 minuten en ik na een uur nog steeds niet klaar was… Maar dat was gelukkig dus niet aan de orde! 

De ingrediënten hoef je ook niet allemaal bij elkaar te zoeken. Deze zitten per recept in een papieren tasje verpakt. De ingrediënten zijn allemaal zoveel mogelijk onverpakt, lokaal, biologisch en seizoensgebonden. 

De smaak

En dan natuurlijk het belangrijkste: hoe smaakte alles? Ik vond het alle vier ontzettend lekkere gerechten. Ook de kinderen, die normaal bij elk gerecht vragen of er kaas in zit, vonden het heel erg lekker. Kaas of andere zuivelproducten heb ik in de gerechten echt totaal niet gemist. 

Mijn conclusie

Waarschijnlijk heb je het al wel een vermoeden wat ik van De Veganbox vond, ik ben heel enthousiast! Wil je zelf ook een Veganbox ontvangen? Via de website ontvang je 25% korting op je eerste box. Ben je opzoek naar een maaltijdbox of ben je opzoek naar een makkelijke manier om meer veganistisch te gaan eten? Zoek niet verder, en bestel meteen jouw Veganbox

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *