Waar kun je tweedehands designerkleding kopen?

Tweedehands kleding kopen is hartstikke goed voor het milieu, op deze manier bespaar je grondstoffen voor het maken van nieuwe kleding en zorg je dat al geproduceerde kleding zo optimaal mogelijk gedragen kan blijven worden. Maar als je graag designerkleding draagt, waar koop je tweedehands designerkleding?

Kringloopwinkel

Als we aan tweedehandskleding denken denken veel mensen aan de kringloopwinkel. In elke stad vind je er wel een, of soms zelfs meer, en de kleding is er erg goedkoop. Ik maak zelf ook graag een rondje in de kringloopwinkel, maar ik kom vaker met niets thuis dat met iets. Het kan natuurlijk per kringloopwinkel erg verschillen, maar bij ons is de kleding bij de kringloopwinkel toch vaak wat gedateerd. En tweedehands designerkleding ben ik er echt nog nooit tegen gekomen. 

Online tweedehands designerkleding

Online zijn er ook veel opties. Twee bekende platformen waar je zou kunnen kijken voor tweedehands designerkleding is Marktplaats en Vinted. Maar zeker als je voor designerkleding kijkt heb je op Marktplaats de kans dat je een replica koopt. Hieronder geef ik je graag twee, minder bekende, opties die zeker de moeite waard zijn in jouw zoektocht naar tweedehands designerkleding:

Prelved omschrijft zichzelf als platform voor hoge kwaliteit tweedehands designer en vintage kleding. Je vindt er merken als Louis Vuitton, Prada, Gucci en Chanel, maar ook merken als Zara en H&M. Prelved is een Duits bedrijf, en heeft pas sinds kort een Nederlandse website. Het nadeel hiervan is dat er vooral kleding vanuit Duitsland wordt aangeboden, en om dat steeds naar Nederland te laten verzenden is weer niet zo duurzaam… 

Een andere optie is The Next Closet, deze richt zich echt alleen op tweedehands designerkleding. Hier vind je alleen maar merken als Alexander Wang, Dries van Noten, Calvin Klein en Dolce & Gabbana. Wat ik zelf ook erg leuk vind van The Next Closet is dat je ook van bekende mensen kleding kunt overkopen, zo vind je er kleding uit de kast van onder andere Carice van Houten, Bracha van Doesburg en Carolien Spoor. Ook voeren ze een nultolerantiebeleid op replica’s en namaakartikelen. Artikelen die aangeboden worden moeten worden aangeleverd met een bewijs van echtheid. Twijfel je toch aan de echtheid van een gekocht artikel? Dan kun je ze mailen en gaan zij er achteraan. 

Koop jij wel eens tweedehands designerkleding? En waar slaag je het meest? Laat het ons weten via een reactie! 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *