shampoo en conditioner bar

Plasticvrij je haar wassen met de shampoo bar en conditioner bar van shampoobars.nl

Net als de “normale” shampoo’s in een plastic fles heb je shampoo bars (en conditioner bars natuurlijk!) in vele soorten en maten. Dat is fijn, want zo is er altijd wel een die bij jouw soort haar past! In deze review vertel ik je meer over mijn ervaring met de meloen shampoo bar én conditioner bar van Shampoobars.nl. 

Soort haar

Ik heb best dik haar. Na 1/2 dagen wordt het al vet, maar als ik een wat agressieve shampoo bar gebruik wordt het al snel heel droog (Klinkt dat logisch?…). 

Op de website van shampoobars.nl staan ontzettend veel verschillende bars. Voor het schrijven van deze review mocht ik een shampoo bar en conditioner bar uitkiezen, maar welke? Onder elke bar staat aangegeven voor wat voor soort haar deze bar geschikt is, zoals krullend haar, anti-roos, vet haar, normaal tot vet haar, normaal tot droog haar, etc. Dat maakt het al meteen een heel stuk makkelijker 🙂 

Ik besloot mijn haar in te delen onder “normaal tot vet haar” en koos voor de Shampoo Bar Meloen met bijpassende conditioner bar. Naast dat de shampoo en conditioner bar natuurlijk vrij is van plastic zijn ook al hun bars zelf gemaakt van natuurlijke ingrediënten en volledig vegan. 

Het gebruik

Als eerste: deze twee ruiken echt ontzettend lekker! Een licht zoete meloen geur, maar niet zo erg dat als je de badkamer inkomt je meteen bedwelmd wordt. 

De shampoo bar is makkelijk in gebruik. Ikzelf gebruik hem rechtstreeks op mijn haar, maar je zou hem ook in je handen kunnen wrijven en dan het schuim met je handen door je haar verdelen. Zoals je op de foto kunt zien schuimt hij ook lekker. Mijn haar voelt al meteen schoon, maar niet stroef. 

Na mijn haar gewassen te hebben met de shampoo bar gebruik ik de conditioner bar. Deze gebruik ik vooral voor op de punten. Nadat ik hem op de punten heb gewreven verdeel ik het kort met mijn handen over mijn hele haar en spoel het daarna uit.

Het resultaat

De volgende dag (ik douche altijd voor ik ga slapen) heb ik heerlijk glad en gevoed haar. Het is zeker niet droog, en, heel fijn, ook niet vet. 

De eerste keer dat ik de conditioner bar had gebruikt was ik bang dat ik hem teveel op mijn haaraanzet had gesmeerd (en dat doe ik normaal nooit, want: volgende dag super vet haar), maar dat blijkt de volgende dag totaal niet het geval. 

Normaal gebruik ik maximaal 1 keer per week een conditioner bar, maar ik merk dat ik deze al wel sneller gebruik. Normaal is mijn haar na het gebruik van een conditioner bar toch iets vetter dan als ik hem niet gebruik, maar nu voelt mijn haar vooral heel gevoed en helemaal niet vet. Mijn haar voelt heel glad, en ik heb de neiging om de hele dag met mijn handen door mijn haar te gaan (tot grote ergernis van mijn man). 

Opbergen

Zelf laat ik ze in de douche altijd op het plankje liggen, daar kunnen ze goed drogen. Als ik weg ga en ik neem de shampoo bar mee doe ik hem in het leuke gekleurde blikje (je ziet hem bovenaan de blog op de foto), wordt je toch al helemaal vrolijk van? 🙂 

Conclusie

Ik vond het uitzoeken van de shampoo bar en conditioner bar heel makkelijk en overzichtelijk. Ook de shampoo bar en conditioner bar zelf bevallen mij heel erg goed, ik heb nu een aantal keer mijn haar gewassen en mijn haar reageert er heel erg goed op. 

Ben je dus op zoek naar een fijne shampoo bar en conditioner bar? Dan zou ik zeker een kijkje nemen op de website van shampoobars.nl. 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *