Kunstplanten

Groen in huis zónder groene vingers: aan de slag met kunstplanten

Groen in huis staat heel gezellig én heeft meerdere gezondheidsvoordelen, zoals ik eerder vertelde in deze blog over de verzorging van de planten. Maar in sommige ruimtes is een plant houden bijna onmogelijk, zoals een wc of badkamer zonder ramen. Of als je nou écht geen groene vingers hebt? Ook dan kun je nog steeds groen laten terug komen in je huis: met kunstplanten

Voordeel van kunstplanten

De voordelen van een kunstplant zijn natuurlijk voor de hand liggend: hij heeft helemaal geen verzorging nodig. Zo kun je bijvoorbeeld toch die mooie tropische plant in je koude slaapkamer plaatsen of een mooie hangplant in je badkamer. Daar waar echte planten de lucht kunnen zuiveren gaat dat voor kunstplanten natuurlijk niet op, maar ze werken wél stress verlagend! 

Kunstplanten en duurzaamheid

Maar is dat nou duurzaam, zo’n kunstplant? 1 op 1 is de vergelijking niet te maken. Zo heeft een levende plant op hele andere vlakken milieuimpact dan een kunstplant. Een heel belangrijk punt om naar te kijken is hoelang de kunstplant mooi blijft. Wanneer je voor een paar euro een kunstplant koopt die na een tijdje al helemaal verkleurt en lelijk is geworden en je die weer snel vervangt voor een ander exemplaar is dat natuurlijk niet duurzaam. Maar daarentegen is een levende plant kopen en die al na een paar weken moeten vervangen omdat hij alweer dood is natuurlijk ook niet duurzaam ;). Belangrijk dus om te kijken naar een kwalitatieve kunstplant die lang mooi blijft. 

Kunstplanten van Maxifleur

Opzoek dus naar hoogwaardige kwalitatieve kunstplanten, daarom nam ik eens een kijkje bij Maxifleur. De stammen van de planten zijn van echt hout, waardoor de planten bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Ook hebben ze planten met een speciale UV coating waarop ze 8 jaar de garantie geven dat hij niet verkleurt. 

Qua assortiment hebben ze alle planten die je kunt bedenken, siergrassen, cactussen, bomen, etc. Je hoeft dus zeker geen consessies te doen qua wat voor kunstplanten je graag in huis zou willen hebben. 

Kunstplanten in de badkamer

Een typische plek waar ik planten heel erg leuk vind, maar het in de meeste gevallen niet mogelijk is, is de badkamer. In onze badkamer zitten geen ramen en de hele dag in een donkere ruimte wordt geen een echte plant blij van. Hangplanten vind ik zelf heel gezellig in de badkamer staan, en je hebt het voordeel dat er geen kastruimte verloren gaat. 

Wat ik ook zo leuk vind aan de kunst hangplanten is dat je die heel makkelijk zelf kunt samenstellen. Zo schaf je bijvoorbeeld eerst een kunstmos hangmand aan en daar kun je zelf de stekers met kunstplanten insteken, van dezelfde soort of verschillende soorten planten. 

Binnenkort ga ik mijn badkamer verbouwen, en dan zullen er ook zeker een aantal kunst hangplanten in komen te hangen! 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *