refurbished iPhone

Kies duurzaam, kies voor een refurbished iPhone

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe iPhone is het belangrijk om ook duurzame alternatieven te overwegen. Het is namelijk niet meer nodig om altijd voor een nieuw apparaat te kiezen. Hoewel de reputatie van refurbished iPhones steeds beter aan het worden is, blijft een groot gedeelte van de Nederlanders alsnog voor nieuwe toestellen kiezen. 

Een refurbished iPhone is een duurzaam alternatief van een nieuw toestel. Door voor een refurbished product te kiezen bespaar je het milieu de grondstoffen van een nieuw product. Je voorkomt hiermee direct dat een nog goed werkend toestel op de afvalberg zal belanden. Veel producten worden ingeleverd door de consument of door een bedrijf, in veel gevallen zal er niets aan het product markeren. Mocht er wel iets kapot zijn, dan is dit vaak eenvoudig te maken waardoor het toestel een tweede leven krijgt.

Waarom heeft refurbished in het verleden een slechte reputatie gehad?

Iets meer dan 5 jaar geleden waren er slechts enkele refurbished iPhone aanbieders actief. Veel van deze aanbieders bestaan vandaag de dag niet meer, dit komt omdat de kwaliteit van de toestellen vaak enorm slecht was. Zo worden er toestellen verkocht met lage kwaliteit onderdelen en een slechte garantie. Ook de financiële situatie van vele bedrijven was niet erg sterk, daarom hebben slechts enkele deze tijd overleefd.

Refurbished branche is volwassen geworden

Tegenwoordig is de branche van refurbished iPhones een stuk volwassener geworden. Een reden waardoor je ziet dat de kwaliteit goed is, is omdat ook grote retailers veel refurbished iPhones verkopen. Kijk je naar een Coolblue, MediaMarkt of Fixje, dan is er een volop refurbished aanbod beschikbaar. Deze webwinkels laten via hun goede beoordelingen zien dat kwaliteit voorop staat en dat het product goed is. Gecombineerd met een garantie van meerdere jaren weet de consument zeker dat het een goede aankoop is.

Wat bespaar je met een refurbished iPhone?

Zoals eerder aangegeven bespaar je met het kopen van een refurbished product een stukje van het milieu. Je voorkomt namelijk dat er een nieuw product moet worden gemaakt en tegelijk zorg je ervoor dat een device een tweede leven krijgt. Dat de kwaliteit van de refurbished producten goed is, zie je direct aan de lange garantietermijn, deze loopt uiteen van 2 tot 3 jaar, dit is zelfs nog langer dan een nieuw product van Apple!

Welke refurbished iPhone past bij jou?

Bij de zoektocht naar een refurbished iPhone is het belangrijk om goed na te denken wat je budget en je wensen zijn. Zo is het aanbod zeer divers. Er zijn iPhones beschikbaar vanaf iets meer dan 100 euro en de nieuwste geavanceerde modellen koop je voor meer dan 1000 euro. Afhankelijk van het budget kun je kijken welke het geschiktst voor je is. Bij de meeste webshops kun je eenvoudig kiezen wat je belangrijk vindt aan een toestel, het aanbod zal daardoor worden aangepast. Vind je een goede camera belangrijk? Dan selecteer je eenvoudig de toestellen met de beste camera’s zodat jij ook de mooiste foto’s kunt maken!

Blogs die je misschien ook leuk vindt: