plastic flesje op het gras

Hoe verminder je plastic afval nou echt?

Plastic. Je wordt ermee dood gegooid, letterlijk en figuurlijk. Is het niet dat je je zelf dood ergert aan al die plastic verpakkingen, dan zijn het wel blogs of artikelen over waar plastic allemaal wordt gevonden (laatst zelfs in de placenta!) of hoe je plastic kunt verminderen. Maar hoe verminder je plastic afval nou echt?

Tips uit blogs

Je kent ze waarschijnlijk wel, blogs met allemaal tips om plastic afval te verminderen. Ik moet eerlijk bekennen: Ik heb mij er ook schuldig aan gemaakt, zo schreef ik vorig jaar dit blogartikel met 5 tips om plastic afval te verminderen. Na zo’n blog heb je twee mogelijke uitkomsten: Je leest ze door en komt tot de conclusie dat je ze allemaal al toepast of je past wat aan. Toch leidt zo’n blog er zelden toe dat je echt significant plastic kan gaan verminderen. Veel blogs gaan niet veel verder dan het zelf meenemen van een tas, zodat je geen plastic tasje hoeft aan te schaffen, en het meenemen van een eigen waterflesje.

Boeken dan

Ook zijn er heel veel boeken te vinden specifiek over het verminderen van plastic, zoals deze bijvoorbeeld. Dit boek heb ik zelf ook gelezen, ik dacht echt, hierna komt het, hierna is het een makkie en heb ik geen plastic meer in huis. Maar het resultaat bleef na het lezen van het boek uit. Ik werd er ook niet echt enthousiast van. Meer een “hmm, oke, en nu verder?” gevoel. Tot zo ver dus nog geen antwoord op onze vraag “Hoe verminder je plastic afval nou echt?”. 

Hoe dan wel?

Hoe zorg je er dan wel voor dat je plastic kan verminderen? Een hele belangrijke stap, die vaak wordt overgeslagen, is om te kijken naar jouw persoonlijke situatie. Wat voor plastic gebruik ik, hoeveel, waarom gebruik ik het, wat doet het met mij en wat doet het met mij als ik het niet meer gebruik? Pas als je antwoord op die vragen hebt kun je aan de slag. En je zult al snel merken dat je grote resultaten kunt behalen met deze simpele benadering.

Doe je mee?

Zin om aan de slag te gaan met het verminderen van je plastic afval? Doe dan gratis mee met mijn challege “Verminder je plastic afval in 5 dagen”. Hier gaan we het dus niet hebben over plastic tasjes of waterflesjes maar over het opstellen van een persoonlijk plan en hoe je ervoor zorgt dat dit ook gaat slagen. Schrijf je hieronder snel in! 

Gratis challenge: Verminder je plastic afval in 5 dagen

Geen kant en klaar stappen plan maar het opstellen van een persoonlijk plan. Van 22 maart tot en met 26 maart 2021.

Mocht een challenge nou niet echt bij je passen dan vind je hier mijn checklist “Verminder je plastic afval in 4 simpele stappen!” Met deze simpele tips ga je wel significant plastic verminderden! 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

tips om energie te besparen samen met kinderen, foto van kinderen op de bank

Energie besparen met kinderen

In een wereld waar duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het nooit te vroeg om kinderen te betrekken bij het nemen van verantwoordelijkheid voor

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *