Hoe gezond is jouw thuisomgeving?

Sinds corona in ons leven verscheen ziet de wereld er anders uit. Je gaat misschien minder vaak dan vroeger de deur uit. De ene vindt het fijn, de ander minder. Je bent meer aan huis gekluisterd. Heb je wel een gezonde thuisomgeving?

Omdat het zo’n rare tijd is wil ik graag onderstaande oefening met je delen. Het is een ontzettend fijne oefening, heel krachtig ook. Het maakt je bewust. Bewust van de ruimte en spullen om je heen.

Ga lekker zitten, en doe met mij mee.

Maar waar moet je beginnen? Er zijn zoveel mogelijkheden, er is zoveel informatie te vinden. Het verlamt je. Uiteindelijk kom je daardoor niet verder en daar baal je dan ook weer van.

Wat is het geheim waardoor je wel verder komt? Door niet alles in één keer te willen doen. Begin stapje voor stapje, ruimte voor ruimte. Als je in één keer je hele huis wilt veranderen gaat het niet lukken. Kies één ruimte, stel doelen wat je aan die ruimte wilt veranderen, en ga daar rustig aan werken. Je zult verbaast zijn wat je allemaal in een korte periode kunt bereiken.

Mijn favoriete ruimtes om mee te beginnen? De slaapkamer en de badkamer.

De slaapkamer is zo’n belangrijke ruimte. De start van de dag, word je er uitgerust of uitgeblust wakker? Een plek waar je moet kunnen opladen, maar kun je er opladen als je je er niet 100% prettig in voelt? Kun je er lekker slapen als er misschien allemaal giftige stoffen nodig zijn geweest voor de productie van jouw beddengoed? Voel jij je zelfverzekerd als je voor je kast vol met kleding staat en je weet niet wat je kunt aantrekken? Er is zoveel te halen in deze ruimte, zoveel te winnen, alles begint in de slaapkamer.

En waarom de badkamer? In deze ruimte kun je heerlijk snel resultaat boeken. Zoveel onnodig (vaak lelijke) plastic potjes. Onze badkamers staan vaak zo vol, je probeert een tube of potje te pakken en daarbij vallen er weer 5 om. Hoeveel zou het voor je betekenen als we al die plastic potjes kunnen vervangen door fijne, duurzame producten? Producten waarvan je weet dat ze geen schadelijke stoffen bevatten, voor jou of voor de aarde.

Het is echt mogelijk, als je maar stapje voor stapje begint.

Heel veel succes bij het realiseren van jouw droomomgeving. Jouw groene leefomgeving. Ik zou het een ontzettende eer vinden als ik je erbij mag vergezellen.

Vind hier meer informatie over het Groen Doen online programma

Blogs die je misschien ook leuk vindt:​

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *