Mijn favoriete producten voor een zero waste badkamer

Zoals je misschien al eerder heb gelezen is de  badkamer een van mijn favoriete ruimtes als het op verduurzaming aan komt. Er staan vaak zoveel plastic potjes die je kunt vervangen, je ziet zo snel resultaat. Ik vind de natuurlijke en zero waste producten er ook vaak veel mooier en luxer uitzien.
Ook (misschien nog wel het belangrijkst) merk ik veel verschil aan mijn huid en haar als ik deze producten gebruik.

Ik deel hieronder graag mijn producten voor een zero waste badkamer. Als je op het product zelf klikt heb ik hem ook gelinkt naar de website.

Gezicht

Als dagcrème gebruik ik de Abyssinian Oil Hydra Boost dagcrème van Beauty Kitchen, verkrijgbaar bij Holland&Barrett. Ik gebruik deze dagcrème vooral ’s avonds. In de ochtend vergeet ik het vaak. Het is een wat dikkere en vettere dagcrème, maar mijn huid wordt er juist niet vet van. Sinds ik deze gebruik heb ik geen droge trekkerige huid meer en is mijn huid egaler.
Hij zit in een glazen potje die je gewoon weer kunt inleveren bij Holland&Barrett, de potjes worden dan gereinigd en opnieuw gevuld.

Als Facewash gebruik ik op dit moment twee verschillende, deze Gingersnap gezichtsscrub van Ethique (verkrijgbaar bij Holland&Barrett) en de Fresh Farmacy van de Lush. De Fresh Farmacy gebruik ik als dagelijkse reiniger en de Gingersnap maar één keer per week omdat het een scrub is. Ik vind ze allebei erg fijn, maar daarom staan ze natuurlijk ook in mijn overzicht van favoriete producten 🙂

Ik heb ook wel eens iets zelf gemaakt, aan de hand van een recept in een boek. Ik vind hem niet heel fijn in gebruik, dus dat was niet echt een succes.

Haar

Om mijn haar te wassen gebruik ik deze Ethique St Clements Shampoo Bar. Hij reinigt heel erg goed, maar mijn haar (in tegenstelling tot sommige andere shampoo bars) is daarna niet te droog.

Zoals je ziet, op de middelste foto, is hij al bijna op. De volgende ligt al klaar, deze shampoo bar van Dille & Kamille.

Ongeveer 1 keer per week gebruik ik een conditioner en dan gebruik ik de Green Tea conditioner van shampoobar.nl.
Daarnaast probeer een keer per week een haarmasker te gebruiken, maar moet eerlijk bekennen dat ik dat nog wel eens vergeet. Als masker pak ik dan een ei met een eetlepel olijfolie.

Deodorant

Deze deodorant bar van Lush, hij heet t’eo. Heel makkelijk in gebruik, ik gebruik hem wel vaak in de middag nog een keer. Hij heeft een frisse geur, maar ik vind de geur niet storend.

Lichaam

Als bodylotion gebruik ik deze verpakkingsvrije lotion bar, Rozenhout Hand Lotion van The Solid Bar Company.  Hij is heel vettig maar trekt goed in.

Onder de douche gebruik ik de Sweet Orange & Vanilla Bodywash van Ethique, deze ruikt echt zo ontzettend lekker.
Voor in bad gebruik ik graag badzout. Met deze makkelijke beschrijving van Ilse van Elleswijk van Interior Twin maak je die gemakkelijk zelf!

Je eigen zero waste badkamer

Zou je zelf ook aan de slag willen met een zero waste badkamer? Ik heb een brievenbuspakketje samengesteld met een aantal producten die niet kunnen ontbreken. Deze vind je hier. Leuk om cadeau te geven maar ook zeker een leuk cadeautje voor jezelf! 

Wat zijn jouw favoriete producten in de badkamer?

Blogs die je misschien ook leuk vindt:​

2 gedachten over “Mijn favoriete producten voor een zero waste badkamer”

  1. Pingback: Natuurlijke verzorgingsproducten van Beauty Kitchen - Groen Graag

  2. Pingback: Vijf soorten plastic afval die je na het lezen van deze blog niet meer in jouw prullenbak vindt - Groen Graag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *