duurzame trouwkaarten

Duurzame trouwkaarten: Een gids om aan de slag te gaan

Het plannen van een bruiloft is een spannende en leuke tijd. Je hebt zoveel keuzes te maken! En hoe pak je het ook nog eens op een duurzame manier aan? In deze blog deel ik enkele tips en ideeën om aan de slag te gaan met duurzame trouwkaarten.

Digitaal of op papier?

De eerste keuze die je kunt maken voor je trouwkaarten is of je je gasten op papier of digitaal uitnodigt. Digitaal bespaart niet alleen papier, maar ook de energie die nodig is voor het productieproces en de distributie van fysieke kaarten. Je kunt een eenvoudige e-mail sturen, maar je kunt ook gebruikmaken van verschillende online platforms die aantrekkelijke en gepersonaliseerde digitale uitnodigingen bieden. Het is een moderne en milieuvriendelijke benadering van trouwkaarten.

Zelf maken of bestellen?

Ook als je voor een papieren kaart kiest, heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je ook zelf aan de slag gaan om kaarten te maken. Op Pinterest kun je veel leuke voorbeelden vinden, bijvoorbeeld om kaarten te maken van oude boeken. Heb je veel gasten? Dan kan het misschien handiger zijn om gewoon kaarten te bestellen.

Duurzame kaarten bij Kaartje2go

Wanneer je hebt besloten dat je kaarten wilt gaan bestellen, moet je natuurlijk op zoek naar een geschikt ontwerp en een drukkerij. Bij Kaartje2go vind je een groot aantal verschillende stijlen trouwkaarten.

Alle kaarten, inclusief de trouwkaarten, worden bij Kaartje2go CO2-neutraal gedrukt. De drukkerij maakt gebruik van groene stroom en de resterende CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door het planten van bomen via Trees for All.

Daarnaast worden de kaarten pas gedrukt na het plaatsen van een bestelling. Dat heeft als voordeel dat er geen kaarten onnodig in de kast blijven liggen. En de warmte die vrijkomt bij het drukken van de kaarten? Die wordt in de winter met een warmte-terugwininstallatie gebruikt om het gebouw te verwarmen.

Alle papiersoorten die ze aanbieden zijn FSC-gecertificeerd en komen dus uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kaart van 100% gerecycled papier! Benieuwd hoe deze papiersoort eruitziet? Ik heb een aantal kaarten besteld om ze aan je te kunnen laten zien!

Alle drie de kaarten hieronder heb ik besteld op 100% gerecycled papier. Je ziet dus dat verschillende stijlen en kleuren mooi tot hun recht komen op dit papier.

duurzame kaarten

Daarnaast kun je verschillende soorten en kleuren enveloppen bij je kaart kiezen. De enveloppen zijn ook allemaal FSC-gecertificeerd en bovendien beschikbaar in twee verschillende kleuren van gerecycled papier. Als voorbeeld heb ik drie verschillende enveloppen besteld: de standaard witte envelop (die hier langwerpig is) en twee verschillende enveloppen van gerecycled papier. 

enveloppen

Of je nu kiest voor digitale uitnodigingen of duurzame papieren kaarten, het belangrijkste is dat je bewuste keuzes maakt voor je bruiloft. Door te letten op gerecyclede materialen, CO2-neutraal drukwerk en FSC-gecertificeerd papier draag je bij aan een groenere wereld. Laten we samen streven naar een mooie en duurzame toekomst, beginnend met je trouwkaarten! Veel plezier met het maken van je keuze! 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *