Duurzaam Valentijnsdagcadeau: met deze tips geef jij dit jaar geen prullaria dat achterin de kast belandt

Duurzaam willen leven hoeft helemaal niet te betekenen dat je nergens meer aan mee kunt doen, jij kunt namelijk dit jaar ook goed scoren met een duurzaam Valentijnsdagcadeau. En ik zal je alvast verklappen, dat is veel leuker dan al die Valentijnsprullaria die je in de winkel ziet liggen 😉

Want laten we eerlijk zijn: het is allemaal eigenlijk net niets. Niets van die spullen heb je écht nodig. Je koopt dus allemaal overbodige troep, en voor die paar euro denk je al snel “ach, dat neem ik voor de gein mee”. Ook nu de fysieke winkels dicht zijn is er online genoeg te vinden. Hoog tijd dus om het anders aan te pakken. Want ook al kosten die spullen geen drol, het is wél geproduceerd en waarschijnlijk een lange afstand verscheept. Op nummer 1 van de impact top 10 van de gemiddelde Nederlander, uit De verborgen impact van Babette Porcelijn, staat: nieuwe spullen kopen. En ja, daar tellen die kleine Valentijnsprullaria gewoon bij op. 

Dit jaar dus geen prullaria voor Valentijnsdag, maar wat dan wel? Hieronder heb ik een aantal tips hoe jij dit jaar aan een killer én duurzaam Valentijnsdagcadeau komt: 

1. Nu de horeca allemaal dicht is zijn er veel restaurants die speciale 3 gangen diners maken voor thuis, en ook zijn er speciale valentijndiners. Lekker de kaarsjes ( zoals de duurzame kaarsen van Bölkie!) aan en verras jouw Valentijn met een heerlijk diner thuis.

2. In de zelfde gedachte als het valentijnsdiner: wat dacht je van een heerlijk uitgebreid Valentijnsdagontbijt? Kun je misschien ook wel een lokale ondernemer mee steunen maar als je niets kunt vinden kun je zelf ook lekker aan de slag.

3. Kom jij altijd met bloemen aan voor Valentijn en wil je dat eigenlijk gewoon blijven doen? Denk eens aan droogbloemen of een plantje in een potje met mooie bloemen. Voordeel van beide is dat ze veel langer blijven staan dan een bos bloemen en jouw Valentijn dus veel langer aan jou blijft denken bij de aanblik van de bloemen 🙂

4. Verras jouw Valentijn met iets wat hij al heel lang op zijn verlanglijstje heeft staan. Zo weet je zeker dat het vaak gebruikt gaat worden. Is het eigenlijk boven budget? Kijk eens op website’s voor tweedehands spullen/kleding. Nog extra duurzaam ook, want zo worden er geen nieuwe grondstoffen voor jouw cadeau gebruikt.

5. Een lekker luchtje is ook bij uitstek een geschikt valentijnsdagcadeau. Geef dit jaar een natuurlijk parfum, vrij van minerale oliën, siliconen, parabenen, SLS, SLES en kunstmatige kleurstoffen.

6. Hou je er juist wel van om iets super kitcherig, met een overload aan hartjes, te geven met Valentijn? Geef dan iets wat op gaat, chocolade hartjes bijvoorbeeld. En door te kijken naar chocola met het Fairtrade merk, weet je ook dat de cacaoboeren een eerlijke prijs hebben gekregen en dat er wordt gelet op arbeidsomstandigheden.

7. Laat het bad lekker vol lopen en bestel wat lekkere natuurlijke en verzorgende bad truffels. Geen bad? Schaf een lekker natuurlijke douchegel aan een neem samen een douche, gezelligheid verzekerd 😉

Fijne valentijnsdag! 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *