digitaal tijdschriften lezen

Digitaal tijdschriften lezen, een fijne vervanger voor de papieren versie?

Ik koop ze niet vaak maar loop er vaak langs in de Primera of de supermarkt: tijdschriften. Ik zie mezelf dan ook al helemaal zitten: lekker met een kop thee, dekentje en een tijdschrift op de bank. Toch doe ik het niet vaak, het beeld van al die bomen die ervoor gekapt moeten worden staat mij tegen en vaak loopt het ook flink in de kosten. Ik las steeds vaker over een nieuw soort fenomeen: digitaal tijdschriften lezen. Toch maar een gokje wagen? 

 

Ik lees graag tijdschriften, zoals de flow, VTwonen, Libelle en KEK mama. Vorig jaar kreeg ik nog voor mijn verjaardag een miniabonnement op de VTwonen cadeau. Ik lees het blad echt 10 keer van achter naar voren en bewaar ze vaak ook nog eens jaren (tot grote ergernis van mijn man). Maarja, echt duurzaam is het lezen van een tijdschrift niet. 

Tijdschriften bij de bibliotheek

Ik leende, om het toch duurzaam te houden, ook wel eens tijdschriften van de bibliotheek. Maar dat waren vaak toch nummers van maanden, of zelfs jaren, geleden. De nieuwste kon ik alleen daar lezen maar bij ons hebben ze niet echt een lekkere leeshoek. Een tijdschrift lezen aan een lange tafel op een harde stoel is toch niet zo heel uitnodigend. 

Digitaal tijdschrift abonnement

Ik had het al een aantal keer voorbij zien komen: een digitaal tijdschriftenabonnement. Eerlijk gezegd sprak het mij niet heel erg aan. Toch ben ik daar wel op terug gekomen. Zo is een van de grote voordelen dat je niet één tijdschrift kan uitkiezen om te lezen maar de keuze heb uit heel veel verschillende. En voor het bedrag dat je onbeperkt tijdschriften kunt lezen, ook oudere edities, koop je er in de winkel vaak maar 2 (sommige edities maar 1!). 

Voor zo’n tijdschriftenabonnement heb je verschillende aanbieders, welke kies je? Hieronder heb ik er een aantal op een rijtje gezet:

Voor €9,99 heb je al een abonnement bij Readly, welke je maandelijks kan opzeggen. Ze hebben een ontzettend breed assortiment, enkele van mijn favoriete van deze dienst: Groener Wonen, Happinez, Vogue, Elle, Vriendin en Zelf Maken. 

Ook tijdschrift.nl is €9,99 en maandelijks opzegbaar. Hier vind je onder andere: Libelle, Linda, Viva, Grazia, Beau Monde, KEK Mama en VT wonen. 

Keuze stres

Ontzettend moeilijk kiezen dus! Beide diensten hebben een app waarmee je op je tablet of telefoon kunt lezen en beide hebben tijdschriften die ik graag lees! Zelf heb ik nu al een tijdje een abonnement bij Readly, maar misschien wissel ik hem over een tijdje weer af voor een abbonement bij tijdschrift.nl 

Ga jij ook aan het digitaal tijdschriften lezen? 

Probeer Readly eerst een maand gratis!

Probeer tijdschrift.nl eerst 14 dagen gratis! 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *