Vijf tips voor het verminderen van wegwepplastic

De cijfers liegen er niet om: Volgens de Plastic Soup Foundation zal er in 2050 qua gewicht meer plastic in zee zijn dan vis. Wegwerpplastic is de belangrijkste oorzaak van de plastic soep. We verbruiken zoveel plastic dat recyclen niet meer genoeg is, we moeten echt minder plastic gaan verbruiken. In deze blog geef ik je vijf simpele tips waarmee je meteen kunt beginnen met het verminderen van wegwerpplastic.

Tips voor minder plastic afval

1. Plastic wegwerp handzeeppomptjes in de keuken, badkamer of toilet kun je prima vervangen voor een mooie zeephouder met een stuk zeep. Kies een verzorgende zeep die je handen niet uitdroogt. Wel zo fijn als je vanwege het Coronavirus vaak je handen moet wassen!
Ziet er ook nog eens veel chiquer uit dan je plastic pompje.

2. Waarom nog shampoo in een plastic fles kopen? Je hebt ontzettend veel soorten shampoobars, voor droog haar, vet haar, dun haar, en ga zo nog maar door. Je denkt misschien “maar hier bespaar ik maar één plastic fles mee”. Maar één shampoo bar vervangt gemiddeld zo’n drie plastic flessen, dat is nog eens makkelijk plastic besparen!

3. Nu we toch in de badkamer zijn, hier staan nog veel meer producten die vaak in plastic verpakt zijn die we kunnen vervangen voor iets anders. Denk aan conditionerbars, bodybars, etc. Eerder schreef ik ook een blog over mijn favoriete zero waste producten voor in de badkamer! Op zoek naar een winkel waar je in een keer alles plastic vrij kunt aanschaffen? Dan zit je bij de webshop Shop-Duurzaam wel goed! Hier vind je een ruim assortiment op gebied van, onder andere, keuken- en verzorgingsproducten helemaal plastic vrij! Ontdek hier de milieuvriendelijke producten van Shop Duurzaam. 

4. Koop geen voorgesneden of voorgeschilde aardappels of groente. Je groente zelf snijden en schillen is helemaal niet zoveel werk en vaak zijn die zakjes ook duurder en veel minder lang houdbaar.

5. Een inkoppertje, en waarschijnlijk heb je hem al vaker gehoord, maar zorg dat je altijd een tasje bij de hand hebt zodat je geen plastic tas in de winkel hoeft te kopen. Ook als je telkens een nieuw katoenen tasje koopt is dat niet duurzaam. Er is namelijk ontzettend veel water nodig om katoen te produceren.

Op  zoek naar nog meer tips om op een leuke en makkelijke manier aan de slag met het verminderen van wegwerpplastic in huis? Misschien is de Groen Huis Detox wel iets voor jou! 
Waar ga jij mee aan de slag?

Blogs die je misschien ook leuk vindt:​

tips om energie te besparen samen met kinderen, foto van kinderen op de bank

Energie besparen met kinderen

In een wereld waar duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het nooit te vroeg om kinderen te betrekken bij het nemen van verantwoordelijkheid voor

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *