duurzaam afscheid

5 Unieke catering ideeën voor een persoonlijk en duurzaam afscheid

Uitvaartcatering gaat over de verzorging van eten en drinken tijdens een afscheidsceremonie. Het heeft als doel de herinnering aan de overledene te eren en de aanwezigen troost en verbondenheid te bieden. Wat is er allemaal mogelijk op het gebied van catering voor een uitvaart? Hier zijn 5 cateringconcepten voor een memorabel afscheid, voor een warme herdenking vol liefde en persoonlijke touches met een duurzame twist. 

1. Een culinaire wereldreis

Van Spaanse tapas, Italiaanse antipasti tot Aziatische streetfood hapjes – een gerecht beschikt over de potentie om een verhaal te vertellen, misschien wel over een reis die de overledene dierbaar was. Zo’n internationaal buffet kan troost bieden en inspiratievol zijn. Zo opent het deuren voor gesprekken over gedeelde avonturen en mooie herinneringen.

2. Duurzaam en dierbaar

Een duurzaam cateringconcept kan een prachtige ode zijn aan de overledene. Denk bijvoorbeeld aan gerechten gemaakt van biologische, lokale ingrediënten die het seizoen eer aandoen. 

Presenteer deze op servies van biologisch afbreekbaar materiaal of in hergebruikte glazen potjes. Een duurzame uitvaart, van het eten tot de presentatie en zelfs het vervoer, is een vorm van respect voor de natuur en de voetafdruk die we achterlaten.

3. High tea herinneringen

Een high tea kan een intieme setting teweegbrengen, om samen te komen en herinneringen op te halen. Serveer een assortiment van smaakvolle soorten thee, vergezeld door een selectie van scones, sandwiches, en zoetigheden. Het is een verfijnd concept voor rust en bezinning, voor een moment om samen te zijn in sereniteit.

4. Comfort food met een twist

Er is niets troostrijker dan een bord vol comfort food. Het brengt een glimlach en warmte in een moeilijke tijd. Geef het een persoonlijke twist door het lievelingseten van de overledene te serveren. Was hij of zij bijvoorbeeld dol op hamburgers? Dan zijn mini-gourmetburgers met een speciale saus of topping wellicht een passend idee. 

5. Een toast op het leven

Veel mensen zijn het erover eens dat een uitvaart niet altijd sober te zijn. De uitvaart is een viering van de mooie momenten, een proost op het leven. Voor de levensgenieter kan dit een proeverij van wijnen of speciaalbieren zijn, gepaard met kleine bijpassende hapjes, een prachtige manier zijn om het leven te vieren. 

De uitvaart van catering tot de rouwkaarten laten verzorgen door een uitvaartbegeleider? PC Uitvaartcentrum Amsterdam kan u helpen bij het regelen van een uniek afscheid naar wens. Alles voor een betekenisvol afscheid. 

Blogs die je misschien ook leuk vindt: