3 tips om bij te dragen aan een duurzame wereld zonder dat het jou energie of geld kost

Bijdragen aan een duurzame wereld vanuit je luie stoel, het klinkt te mooi om waar te zijn, maar met deze tips hoef jij je stoel niet uit te komen!

1. Je moet even iets opzoeken op het internet, grote kans dat je Google gebruikt. Wat als je met deze handeling een duurzame keuze kan maken?
Het kan namelijk, door gebruik te maken van Ecosia. Ecosia is net als Google een zoekmachine, maar Ecosia gebruikt de winst om bomen te planten.
www.ecosia.org

2. Voor je iets in je digitale (en natuurlijk ook je fysieke) winkelmandje stopt, vraag jezelf eerst deze vragen: Heb ik dit echt nodig? Kan ik het vaak gebruiken/gaat dit lang mee?
Nieuwe spullen kopen heeft gemiddeld de grootste milieu-impact per persoon. Door iets niet aan te schaffen bespaar je dus niet alleen in je portemonnee maar draag je ook bij aan een duurzame aarde.
Laat je ook zeker inspireren door deze blog van Styled by Sabine, zij maakte een lijstje van 10 dingen die ze helemaal niet meer koopt! (En ook dit lijstje kun jij gewoon vanuit je luie stoel maken!)
 

3. Bestel je iets online? Probeer het zoveel mogelijk bij elkaar te bestellen, zo hoeft het bezorgbusje maar één keer naar jouw huis te rijden. Bestel je bij meerdere webshops? Bij sommige webshops kun je de bezorgdag kiezen. Laat je bestellingen zoveel mogelijk op dezelfde dag bezorgen. Als ze dan door dezelfde bezorgdienst bezorgd worden kan het mooi gecombineerd worden.

Bonus tip: Zoek vanuit je luie stoel even op wat voor regels er gelden met betrekking tot afval gescheiden inleveren. Dit kan per gemeente best verschillen; of er blik bij het plastic mag bijvoorbeeld. Noteer het ook even, zodat je het niet vergeet en niet telkens opnieuw hoeft op te zoeken. Hier vind je een handig template waar je het mooi kunt noteren en in het keukenkastje kunt plakken.

Heb jij nog meer tips om vanuit je luie stoel te kunnen uitvoeren? Deel ze met ons hieronder! 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:​

1 gedachte over “3 tips om bij te dragen aan een duurzame wereld zonder dat het jou energie of geld kost”

  1. Pingback: Afval scheiden - Groen Graag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *