Waar koop je duurzaam kinderspeelgoed?

Als je kinderen hebt ontkom je er niet aan: manden vol speelgoed. Vaak gaat het heel geleidelijk, en wordt je huis zo steeds voller gebouwd. Maar waar moet je op letten als je graag duurzaam kinderspeelgoed wilt aanschaffen? En waar kun je terecht? 

In mijn zoektocht naar duurzaam kinderspeelgoed vond ik gelukkig heel veel leveranciers die duurzaamheid serieus nemen, maar we hebben in Nederland zelfs een speelgoedwinkel die gespecialiseerd is in duurzaam kinderspeelgoed! 

Materiaal

Mijn eerste gedachte was dat duurzaam en verantwoord geproduceerd kinderspeelgoed wel vooral van hout zou zijn, maar dat had ik mis. Natuurlijk is er ook veel leuk houten speelgoed te vinden, maar ook speelgoed van gerecycled plastic, bioplastic of spelletjes van gerecycled karton. 

Beschikbaarheid

Omdat de vraag naar duurzaam speelgoed stijgt, stijgt ook de beschikbaarheid ervan. Op steeds meer plekken kun je terecht als je opzoek bent naar duurzaam kinderspeelgoed. Zo heeft bijvoorbeeld de Hema, die je overal wel kunt vinden, een hele lijn met bouwblokken van bioplastic.

Ook op bol.com kun je terecht voor verschillende merken duurzaam speelgoed. Zo vind je er speelgoed van Green Toys, van gerecycled plastic. Of speelgoed van Bamboo Planet, speelgoed van bamboehout en bamboevezels. Hartstikke leuk, maar het nadeel is wel dat je het merk al moet kennen of eerst opzoek moet welke merken duurzaam zijn. Kan het niet makkelijker?

Planet Happy 

En ook dat kan! De kinderspeelgoedwinkel Planet Happy richt zich speciaal op duurzaam en verantwoord geproduceerd speelgoed. Ze hebben fysieke winkels in Arnhem, Driebergen en Nijmegen, maar als dat nou net miet om de hoek is kun je ook lekker rond kijken in de webshop.

De keuze van speelgoed is enorm. Als je bang bent dat je door je te focussen op duurzaam kinderspeelgoed niet veel keus hebt dan heb je het mis. Ik durf te stellen dat je voor elk kindje wel een geschikt cadeau kan vinden in de webshop. 

Voor Emma kochten wij via de onlinewinkel dit leuke rijgspel van HABA. Het bestelproces verliep prima en het was al snel op de post. Bij het rijgspel zitten een aantal voorbeelden die ze dan kan proberen na te rijgen. Dat is nog wel een beetje te moeilijk (ze is 1,5 jaar), maar gewoon de beestjes en figuurtjes rijgen vind ze hartstikke leuk. En over een tijdje kan ze dus wel een voorbeeld na maken.

Let jij op duurzaamheid als je kijkt voor kinderspeelgoed?

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

tips om energie te besparen samen met kinderen, foto van kinderen op de bank

Energie besparen met kinderen

In een wereld waar duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het nooit te vroeg om kinderen te betrekken bij het nemen van verantwoordelijkheid voor

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *