Gastblog: Mijn ervaring met Bamboozle luiers van Totsbots

Mijn naam is Mirjam Hart en ik ben moeder van 3 kinderen. Pas bij mijn zwangerschap van onze jongste dochter ben ik mij gaan verdiepen in wasbare luiers. Achteraf zo zonde, want ze zijn ons heel goed bevallen. En we hadden heel wat geld kunnen besparen als we die switch eerder hadden gemaakt! Daarom wil ik in mijn gastblog voor Groen Graag meer vertellen over onze ervaring met de Bamboozle luiers van Totsbots, in de hoop twijfelende moeders over de streep te trekken om ook over te stappen op wasbare luiers.

Kiezen voor wasbaar

Een derde kindje was zo gewenst, maar toch ook weer een behoorlijke impact op de grootte van onze ecologische voetafdruk. Om nog milieubewuster te worden hadden we een aantal groene voornemens tijdens de zwangerschap: Kleding en accessoires voor de baby mochten alleen tweedehands zijn of anders eco en/of fairtrade. En vanaf nu zouden we zo min mogelijk verzorgingsproducten voor de baby kopen en alles wel zo natuurlijk mogelijk. Kiezen voor wasbare luiers leek de beste stap in onze groene missie, maar het leek zowel mij als mijn vriend wel wat ingewikkeld. Toch hebben we uiteindelijk jaren plezier gehad van de Bamboozle luiers van Totsbots. Ik vertel je graag hoe dit zo gekomen is.

Op internet las ik veel verhalen van vrouwen die positieve ervaringen hadden met het gebruik van wasbare luiers. Geen onnodig afval meer, altijd luiers in huis…Het leek mij wel wat. Maar ik dacht ook dat het veel werk zou zijn. En stiekem leek het mij ook een vies klusje om met poepluiers in een sopje bezig te zijn. Daarom besloot ik eerst informatie in te winnen bij Kaatje Katoen, die met een stand op de Negenmaanden Beurs stonden. Ik kreeg direct heel heldere uitleg van een van de consulenten. Ze gaf mij ook de tip om eens een adviesgesprek aan te vragen, zodat ik samen met mijn vriend nog beter uitleg kon krijgen. Uiteindelijk kwam Annemarie bij ons thuis langs. Bij hoge uitzondering, want normaal gesproken ga je zelf op bezoek bij een consulente bij jou in de regio.

Waarom Bamboozle luiers?

Tijdens het adviesgesprek liet Annemarie ons veel verschillende soorten wasbare luiers zien. Er zijn er nogal wat! Na een aantal gezien, gevoeld en zelfs getest te hebben bij een pop, kwamen we tot de conclusie dat de Bamboozle luiers van Totsbots ons het meest geschikt leken. Annemarie gaf aan dat ze hier zelf positieve ervaring mee had en de luiers verkochten ook goed. Een goed teken!

Deze luiers van 80% bamboe voelen lekker zacht aan en zijn verstelbaar door middel van drukknoopjes. De grote klittenbandsluiting zorgt ervoor dat de luier goed blijft zitten. Over deze luiers hoort nog een overbroekje gedragen te worden. Benieuwd naar onze hele eerste wasbare luier bestelling? Check dan even mijn blog!

De overbroekjes van Popolini vond ik zelf heel prettig in gebruik. Stevige overbroekjes die goed over de  Bamboozle broekjes passen. Ook de kleurrijke overbroekjes van totsbots zelf vond ik erg fijn. Toen onze dochter ’s nachts nog weleens doorlekte hebben we alleen voor de nachten twee wolbroekjes aangeschaft. Het enige nadeel van die wollen broekjes vind ik dat ze af en toe een wolbad nodig hebben en dat vond ik wel veel werk. Daarom deden wij ook weleens een zogenaamde booster in de luier, wat niet meer is dan een extra inlegger waardoor de luier meer kan absorberen. Dit werkte ook prima.

De eerste weken was het even puzzelen om de wasbare luiers goed aan te krijgen, zonder dat ze zouden doorlekken. Maar daarna was het alsof we nooit iets anders gewend waren. Eens in de twee dagen een luierwas doen vond ik geen probleem. En af en toe gunde ik mijn dochter (en mijzelf) een nieuw overbroekje omdat er zoveel leuke printjes zijn.

Onze dochter was met 2 jaar en 4 maanden zindelijk. Ook haar grotere broer, die we tijdens de zwangerschap ook maar meteen hebben laten wennen aan de wasbare variant, was zo snel uit de luiers. Deze duurzame luiers zijn dan ook niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog handig om te gebruiken bij een succesvolle zindelijkheidstraining. Onze luiers hebben we voor een tweede ronde weggegeven aan een andere jonge moeder.

Heb jij nog vragen over onze ervaring met wasbare luiers? Op mijn blog eengoedverhaal.nu heb ik er heel veel over geschreven.

Zou jij wasbare luiers ook wel willen proberen?

Liefs,
Mirjam (Instagram: @mirjam_hart)

Op zoek naar informatie over wasbare zwemluiers? Op de blog MamaScrapelle vind je een leuke blog over de ervaring met wasbare zwemluiers. 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:​

1 gedachte over “Gastblog: Mijn ervaring met Bamboozle luiers van Totsbots”

  1. Pingback: Duurzame varianten voor billendoekjes, zo kies je wat bij jou past

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *