Duurzaam dagje uit: Dierenpark Amersfoort

Elk kind is er dol op: de dierentuin. Zo ook Floris en Emma, al is Emma misschien nog wel wat te klein om het echt door te hebben. Misschien denk je nu, wat heeft dierenpark Amersfoort nou met duurzaamheid te maken? Nou, dierenpark Amersfoort is in bezit van een gold certificaat  van het Green Key milieukenmerk. Wat dat precies is leg ik je graag uit.

Green Key

Green Key is een internationaal duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche. Ze hebben drie certificering niveau’s: brons, zilver en goud. Op de website van Green Key is te lezen: “Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.”

Dierenpark Amersfoort heeft dus de laatste, en hoogste, certificering: goud. Deze hebben ze al sinds 2011!

Aanpassingen van dierenpark Amersfoort

Enkele aanpassingen die zij hebben doorgevoerd:

– Al het hout en papier in het park heeft het FSC-keurmerk. Daarnaast planten ze bij elke vijftien verkochte plattegronden een boom in Ecuador, maar je kunt de plattegrond ook vinden in de app.

– Alle koffie, thee en chocolade die te verkrijgen is op het park is duurzaam verbouwd en voorzien van het RFA-, Fairtrade- of UTZ-keurmerk.

– In alle brokken van de dieren zit duurzame soja verwerkt.

– Met het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunen ze lokale projecten over de hele wereld die zich bezig houden met de leefomgeving van dieren in het wild.

– Voor de parkeergarage zijn helemaal geen nieuwe bouwmaterialen gebruikt. Deze parkeergarage stond eerst in Delft en is daarna in stukjes naar Amersfoort verhuist.

Nieuwsgierig naar het hele rapport? Hier vind je de MVO-verklaring van Dierenpark Amersfoort.

Door dus te kiezen voor een dagje uit bij een dierenpark, of andere toeristische attractie, met het Green Key certificaat draag jij indirect ook bij aan het verduurzamen van onze aarde.

Ons dagje uit

En ons dagje uit? Die was heel geslaagd.

We hebben heel wat dieren gezien, onder andere olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, tijgers en apen. Reisden door de tijd naar de dinosaurussen, gingen op safari op een waterfiets en laten we ook zeker niet het ritje met het treintje vergeten. Floris en Emma hebben hun ogen uitgekeken en hebben genoeg gezien om weer weken over te vertellen (Floris dan, Emma zegt nog niet zoveel).

Een geslaagd dagje uit, wat doormiddel van de inzet van Dierenpark Amersfoort duurzamer is dan dat je in eerste instantie zou denken.

Ga jij graag naar de dierentuin?

Blogs die je misschien ook leuk vindt:​

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *