gesprek energiecoach

Wat doet een energiecoach?

Bij een groot aantal gemeente in Nederland is het mogelijk om een gesprek met een energiecoach aan te vragen. Een energiecoach geeft geen advies, maar wat doet hij/zij dan wel? In deze blog ga ik je daar meer over vertellen. 

Informatie inwinnen

De komende jaren staan we met z’n allen voor een flinke uitdaging: minder energie gebruiken om de CO2 uitstoot te verminderen. Maar wat moet je nou precies doen? Een aannemer in de hand nemen en je hele huis verbouwen? En wat als je dat niet kunt betalen? Dat is waar een energiecoach je kan helpen. Een energiecoach maakt geen berekeningen of plan voor je huis, maar kan je wel meer informatie geven. Over wat voor systemen/installaties er zijn bijvoorbeeld, hoe het nu ongeveer ervoor staat met de isolatie van je huis en/of wat voor financieringsmogelijkheden er zijn. 

Minder energie verbruiken, is daar altijd een verbouwing voor nodig?

Nee hoor, gelukkig niet. Ook door ons gedrag aan te passen kunnen we een hoop energie besparen, gemiddeld wel zo’n 20% tot 30%. Ook op dit gedeelte kan een energiecoach je meer duidelijkheid geven, want die kan weer hele andere dingen zien dan jijzelf. 

Hoe vind je een energiecoach?

Weesp Duurzaam, Energieloket Rivierenland, Het Energie Initiatief, WelzijnWonenPlus, er zijn verschillende instanties waar je, veelal gratis, een gesprek kunt aanvragen met een energiecoach. Een landelijke organisatie is er niet, ben je dus opzoek naar een energiecoach die bij jouw thuis komt dan kun je het beste even googelen of er ook een instantie in jouw gemeente actief is. 

Ook aan de slag

Ben jij ook opzoek naar een energiecoach? Of heb je een gesprek gehad met een energiecoach en ben je nu opzoek naar praktische informatie om verder mee aan de slag te gaan? Zo kan je energiecoach misschien hebben laten vallen dat je met tochtstrip aan de slag kunt gaan om naden en kieren te dichten, maar welke tochtstrip moet je hebben voor welke kier? Een P-profiel, een E-profiel, of misschien toch een O-profiel? 

Wel of geen energiecoach al over de vloer gehad, in beide gevallen nodig ik je van harte uit in mijn online programma Makkelijk Energie Besparen In Huis. Het programma bestaat uit 8 modules waarmee je via korte video’s precies de informatie eruit kunt halen die voor jou relevant is. Geen kluservaring? No worries, in dit programma ga ik je geen tips geven waarvoor je een klusbedrijf nodig hebt. Zelfs als je twee linkerhanden hebt, kun je hier gewoon zelf mee aan de slag! (En dat scheelt natuurlijk ook in de kosten!)

Daarnaast ontvang je een energiebespaarkit op de deurmat, een pakket met handige producten die je meteen gaan helpen om energie te besparen. 

Als klap op de vuurpijl is er elke twee weken een live Q&A waarin je al je vragen kunt stellen aan een gecertificeerd energiecoach, eigenlijk heb je dus met de video’s en Q&A’s beschikking over jouw persoonlijke energiecoach 24 uur per dag! 

Makkelijk Energie Besparen In Huis

Begin met het besparen van honderden euro's op je energierekening

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *