gas besparen

Gas besparen met een douche op zonnewarmte

Het kan je niet ontgaan zijn: de gasprijzen liggen op dit moment ontzettend hoog. Hoe kun je daar geld op besparen? In deze blog ga ik je meer vertellen over douche op zonnewarmte, hoeveel gas kun je daarmee besparen?

Gemiddelde kosten voor douchen

Wanneer we elke dag zo’n 10 minuten douchen kost dat ongeveer 178 euro aan water en energie. Douchen we langer en/of zijn we met meerdere personen dan gaat dat bedrag natuurlijk in een rap tempo omhoog. 

Besparen in de badkamer

Wanneer je wilt besparen op je energiekosten voor het douchen kun je een aantal dingen doen. De gemiddelde douchekop verbruikt zo’n 9 liter water per minuut, door die te vervangen door een waterbesparende douchekop of een doorstroombegrenzer van 5 liter per minuut bespaar je ontzettend veel water. Het water dat je bespaart hoef je ook niet op te warmen, en zo bespaar je ook weer flink op je energiekosten. 

Een andere manier om te besparen is minder lang douchen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een douchecoach. 

Ook kan de temperatuur minder hoog zetten helpen om energie te besparen. 3 Graden lager douchen levert al een gemiddelde besparing van 10% op! 

Besparen met een douche op zonnewarmte

Een heel andere manier van besparen dan dat we hier boven hebben beschreven is het gebruik van een douche op zonnewarmte. Dit is een vrijstaande douche die je bijvoorbeeld in je tuin plaatst. Een deel van het water wordt dan in het reservoir verwarmt door de zon. Vervolgens meng je dit warme water met koud water en kun je zo jouw gewenste temperatuur instellen. Op deze manier gebruik je helemaal geen gas meer om je water te verwarmen. En het heeft ook wel wat toch? Lekker douchen in de tuin. 

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van zo’n douch op zonnewarmte. 

Nog meer bespaartips

Op zoek naar nog meer tips om te besparen op je gas rekening? In mijn online programma Makkelijk energie besparen in huis gaan we actief aan de slag om jouw energierekening met honderden euro’s op jaarbasis te verlagen. Lees hier alle informatie over het programma en ga gelijk aan de slag. 

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *