CO2-uitstoot waar je U tegen zegt en torenhoge energieprijzen; je hoort het bijna dagelijks in het nieuws en je weet dat de tijd rijp is om daar verandering in te brengen.

 

Maar waar begin je? En wat moet je dan precies doen?

Dat leg ik je allemaal uit in dit onlineprogramma! Ik laat je stap voor stap zien hoe je op een leuke en makkelijke manier energie kunt besparen in huis, zodat niet alleen je energierekening omlaag gaat, maar je ook een positief effect hebt op de CO2-uitstoot. Wist jij bijvoorbeeld dat maar liefst 19% van de gemiddelde uitstoot van een Nederlands huishouden wordt veroorzaakt door het energieverbruik in huis? Met dit programma kun jij het verschil maken en de stap zetten naar een nog duurzamer leven.

 

Het programma bestaat uit acht verschillende thema’s die telkens een onderdeel van het huis behandelen, zoals verwarmen, licht en isolatie. In totaal bevat het programma meer dan een uur aan videomateriaal, onderverdeeld in subonderwerpen met praktische video’s van maximaal 5 minuten. Op die manier kun jij op een superefficiënte manier de onderwerpen eruit pikken die voor jou (op dat moment) relevant zijn, zodat jij niet naar informatie over een vloerverwarming hoeft te luisteren als je die niet hebt. Dat is immers zonde van jouw energie ;-)

 

Naast alle video’s krijg je van mij ook een handige box met producten (t.w.v. €20,50) die je gaan helpen om zonder al te veel moeite van jouw huis een energiezuinig walhalla te maken.

Deze producten vind je in de energiebespaarkit:

Binnen 1 a 2 werkdagen na aanschaf van het programma ontvang jij de energiebespaarkit (t.w.v. €20,50) thuis gestuurd. De producten zullen uitgebreid in de lessen aanbod komen. 

Het programma behandelt deze thema’s

Besparen begint met het bepalen waar je op kunt en wilt besparen. Door eerst inzichtelijk te maken wat je verbruikt en waar je het voor gebruikt kun je veel gerichter gaan besparen. 

Makkelijk energie besparen in huis

Het verduurzamen van je woning gaat niet altijd zonder slag of stoot. En ondanks dat we allemaal graag ons steentje bij willen dragen aan een betere wereld, is het soms best een uitdaging om dit voor elkaar te krijgen. Want waar begin en vooral, hoe?! Alles zelf uitzoeken en implementeren naast je drukke baan en gezin, blijkt nog best een klus! Dit is iets wat ik zelf ook heb ondervonden en daarom heb ik dit programma samengesteld.

 

Ik wil jou namelijk op een leuke, efficiënte en vooral ook laagdrempelige manier helpen om jouw huis energiezuiniger te maken. Op zo’n manier dat het ook nog te combineren is met die veeleisende baan, verjaardagen en talloze ritjes naar het voetbalveld. Met deze cursus heb je namelijk heel handig de mogelijkheid om op elk moment van de dag een module te volgen. Zo kun je mij zowel in de vroege ochtend, tijdens de lunch of diep in de nacht bij jou over de (digitale) vloer hebben, als jouw persoonlijke energiecoach, en mij (indien gewenst) honderd keer hetzelfde uit laten leggen. En heb je een vraag? Dan kun je die mij gewoon stellen in de live Q&A's. Je steentje bijdragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot was nog nooit zo makkelijk!

Wie ben ik

Na je huis extra te hebben geïsoleerd is het belangrijk om naar de ventilatie te kijken, want voor een gezond binnenklimaat moet er wel voldoende frisse lucht binnen komen. Ventileren kost energie, reden genoeg dus om het zo efficiënt mogelijk te willen doen.

Zo werkt het programma

Bij het afrekenen maak je meteen je inloggegevens aan en kun je gelijk aan de slag!

Onbeperkt toegang tot alle video’s
 

Alle uitleg in de video’s uitgeschreven zodat je het ook kunt nalezen
 

Handige checklist waarmee je direct aan de slag kunt

 

Energiebespaarkit (t.w.v. €20,50)
 

Onbeperkt de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een live Q&A (elke twee weken) en mij persoonlijk je vragen te stellen

Veel gestelde vragen

Je mag dit niet missen als je:

Wil jij ook je CO2-uitstoot verlagen en meer besparen op je energierekening? Dan is mijn programma ‘Makkelijk energie besparen in huis’ je op het lijf geschreven. In dit programma leer ik jou namelijk hoe je zonder poespas zelf energie kunt besparen en hoe je op die manier écht het verschil kunt maken.

Door je woning goed te isoleren zorg je er niet alleen voor dat in de winter de warmte binnen blijft, ook blijft in de zomer de warmte buiten. Misschien denk je hierbij al snel aan zwaardere maatregelen, zoals spouwmuurisolatie, maar het zal je verbazen hoeveel kleine isolatiemogelijkheden er zijn waar je zelf mee aan de slag kunt.

Je verdiepen in je verwarming is een belangrijk onderdeel wanneer je graag aan de slag wilt met het verminderen van je jouw CO2-uitstoot. Tegelijkertijd is het ook een essentieel onderwerp bij het verlagen van je energierekening, want gemiddeld komt 75% van je gasrekening voor het verwarmen van je woning!! Omdat je je woning op heel veel verschillende manieren kunt verwarmen bespreek ik in deze module een aantal van de meest voorkomende manieren en kun je zelf kijken welke onderwerpen op jou van toepassing zijn.

Het verwarmen van water kost veel energie, dat is waarschijnlijk geen verrassing. Maar tegelijkertijd willen we natuurlijk ook een beetje aangenaam kunnen douchen. Hoe kun je dan toch op een comfortabele manier je warm-waterverbruik verminderen? Dat laat ik je zien in deze module. Naast het besparen van warm water ga je ook indirect aan de slag met het besparen van water, dubbele winst dus!

Meten is weten

Isoleren

Ventileren

Verwarmen

Warm water

Makkelijk energie besparen in huis zorgt ervoor dat jij:

jouw CO2-uitstoot en energieverbruik duidelijk in kaart hebt gebracht én weet je hoe je het omlaag kunt brengen;

 

eindelijk goed zicht hebt op waar er bij jou in huis warmte weg lekt én dat jij deze lekken ook gelijk hebt opgelost;

 

weet je welke gewoontes kunnen helpen om energie te besparen én dat je een plan hebt over hoe je die nieuwe gewoontes makkelijk kunt toepassen in jouw dagelijkse leven;

 

een bron van inspiratie bent voor anderen!

een huis hebt, huur of koop maakt helemaal niet uit!

 

wilt stoppen met teveel betalen voor je energierekening;

 

geen tijd hebt om alles zelf uit te zoeken, maar wel graag wil beginnen met energie besparen!

Koken

Dat we het milieu belasten met het weggooien van voedsel weten we, maar hoe zit het eigenlijk met het gebruik van keukenapparatuur? In deze module leer ik je hoe je ook makkelijk energie kunt besparen in de keuken en op die manier jouw CO2-uitstoot en energieverbruik kunt verlagen.

Energie besparen zónder bibberend onder een dekentje op de bank te zitten. Het kan!

Licht

Niemand wil in het donker zitten. Letterlijk én figuurlijk. Maar hoe verlichten we ons huis zo energiezuinig mogelijk, zonder de aarde in het donker te laten staan?

37,-

De douchecoach is jouw nieuwe steun en toeverlaat die je helpt je nieuwe douchedoel te bereiken en jou (letterlijk) bakken met water en energie bespaart. Dit handige apparaatje is uiteraard waterdicht en heeft een zuignap zodat hij gemakkelijk in elke badkamer te bevestigen is.

    

Deze handige deurdranger zorgt ervoor dat wanneer je de deur open laat staan, hij langzaam vanzelf weer dichtgaat en je dus niet ongemerkt veel warmte verliest. Zo hoef jij minder (hard) te stoken en blijft het langer warm in de kamer. Een echte win-win dus!

     

Een doorstroombegrenzer voor de douche helpt je besparen op energie én water. Je kunt deze inzetten om ervoor te zorgen dat je niet meer water verbruikt per minuut dan de begrenzer aangeeft (in dit geval is dat 5 liter per minuut), met behoud van de waterdruk!

     

Een doorstroombegrenzer voor de kraan is een fijne waterbespaarder voor de kraan waarmee je water bespaart, zonder dat dit ten koste gaat van je comfort. En het bevestigen van zo’n doorstroombegrenzer is minder ingewikkeld dan het klinkt: het enige wat je hoeft te doen is hem in de dop van je huidige kraan te plaatsen en klaar is Kees.

Geen kluservaring? No worries, in dit programma ga ik je geen tips geven waarvoor je een klusbedrijf nodig hebt, Zelfs als je twee linkerhanden hebt, kun je hier gewoon zelf mee aan de slag! (En dat scheelt natuurlijk ook in de kosten!)

Energie besparen draait niet alleen om geld. Het zorgt er namelijk ook voor dat de voetafdruk die we op onze aarde achterlaten daalt. Hierdoor creëren we een betere toekomst voor onszelf en de generaties na ons. En is dat niet waar het allemaal om draait?

Koelen

We merken het allemaal; onze zomers worden steeds warmer. Hoe kunnen we ons huis tijdens zo’n warme zomer op een natuurlijke manier koel houden zonder energie slurpende airco?