TEAmwork

Thee van TEAmwork, wat is daar duurzaam aan?

Ook voor thee kun je een duurzame keuze maken. In deze blog gaan we dieper in op de duurzame aspecten van TEAmwork Tea, een bedrijf dat zich toelegt op het leveren van eerlijke en kwalitatieve thee.

Eerlijkheid en kwaliteit

TEAmwork Tea zet zich in voor eerlijke handel en hoogwaardige producten. Door rechtstreeks samen te werken met biologische theeplantages in Sri Lanka zorgt TEAmwork Tea voor een rechtvaardige beloning voor de mensen achter de thee.

Daarnaast wordt de thee met de hand geplukt, terwijl supermarktthee vaak machinaal geoogst wordt en bestaat uit gruis en takjes. Hierdoor blijft de smaak veel beter behouden. 

Korte keten, minimale impact

TEAmwork Tea heeft een korte productieketen. Door het volledige proces van teelt, productie en verpakking in Sri Lanka te houden, minimaliseert TEAmwork Tea niet alleen de ecologische voetafdruk, maar zorgt het ook voor maximale voordelen voor de lokale gemeenschappen en producenten. Dit betekent dat de producenten het grootste deel van de opbrengst ontvangen, in tegenstelling tot de gangbare praktijk waarbij winkelketens het grootste deel van de winst opstrijken.

Duurzame verpakking en bezorging

Naast de thee zelf wordt er ook naar de verpakking en bezorging gekeken. Naast losse thee hebben ze ook plastic-vrije piramidezakjes die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast is de bezorging van TEAmwork Tea altijd gratis en CO₂-neutraal, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je thee, wetende dat het geen negatieve impact heeft op het klimaat.

De smaak

Thee van TEAmwork

Zelf probeerde ik de Ceylon Earl Grey, de Frisse Detox en Sweet Dreams. En in vond ze alledrie erg lekker! Zelf drink ik eigenlijk altijd losse thee thuis, en proef ik een groot kwaliteitsverschil als ik bij iemand anders thee van een theezakje drink. Dat kwaliteitsverschil proefde ik hier helemaal niet. 

Mijn favoriete? Dat is een lekker kopje Sweet Dreams thee voor het slapen gaan 🙂 En daarna nog een kopje, want je kunt makkelijk meerdere kopjes drinken van hetzelfde zakje!

De thee van TEAmwork ook zelf uitproberen? Voor slechts €5,95 (inclusief verzendkosten) ontvang je een proefpakketje waarin je alle smaken even lekker kunt proeven. Het proefpakket bestel je hier. 

Blogs die je misschien ook leuk vindt: