Always look at the green side of life met Green Side

Wat is duurzaamheid? Wanneer is het aanvaardbaar om iets duurzaam te noemen? In deze rubriek ga ik kijken naar producten en/of merken die zich profileren als duurzaam. In een eerdere blog, deze vind je hier, ga ik meer in op de vraag “Wat is duurzaamheid?” In deze blog ga ik inzoomen op de producten van het bedrijf Green Side, wat maakt dit bedrijf duurzaam?

Het probleem en de oplossing

Waarschijnlijk herken je het maar al te goed. Je moet iets uitprinten, of meerdere vellen, je print het enkelzijdig uit en na het gebruikt te hebben belandt het in de papierbak. Super zonde, want de andere zijde van het papier is gewoon nog bruikbaar. Dat is precies wat Léon ook dacht en vanuit dat idee is Green Side geboren.

De productie

In verschillende plekken in Nederland zamelen ze enkelzijdig geprint papier in bij basisscholen en maken daar een notitieboek van. Hierdoor is elk notitieboek uniek én wordt het papier optimaal gebruikt. Deze mooie notitieboeken worden gemaakt in verschillende sociale werkplaatsen. Elke maker van een notitieboek mag zijn naam aan de binnenkant schrijven, leuk he? 

Ook zorgen ze er op deze manier voor dat de bestellingen zo min mogelijk reiskilometers hoeven te maken, wanneer er een bestelling binnenkomt wordt deze verzonden vanaf de dichtstbijzijnde locatie. 

Enveloppen

Een ander product wat ze aanbieden zijn enveloppen, niet zomaar enveloppen maar enveloppen gemaakt van oude posters die eerst hingen in de binnenstad van Utrecht. Deze posters worden bij het verwisselen voor nieuwe exemplaren niet weggegooid, wat normaal vaak gebeurt, maar verzameld en door een ander bedrijf tot enveloppen gevouwen. Van de opbrengsten van de enveloppen wordt 20% gedoneerd aan het Prins Bernhard Cultuurfonds in Utrecht, zo dragen de posters/enveloppen ook nog mooi bij aan de cultuursector! 

Ik vind de enveloppen, en de notitieboeken trouwens ook, in ieder geval ontzettend leuk! En ik weet zeker dat de ontvanger van mijn envelop deze ook zeker kan waarderen.

Ook je post in unieke enveloppen versturen? Bestel hier jouw unieke enveloppen: de imposter, de posters die doen alsof ze enveloppen zijn 😉

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *