schoonmaken met Savvy

Review: Duurzaam schoonmaken met de tabletten van Savvy, goed idee?

Wat is duurzaamheid? Wanneer is het aanvaardbaar om iets duurzaam te noemen? In deze rubriek ga ik kijken naar producten en/of merken die zich profileren als duurzaam. In een eerdere blog, deze vind je hier, ga ik meer in op de vraag “Wat is duurzaamheid?” In deze blog ga ik inzoomen op de producten van Savvy. Tabletten voor het zelf maken van schoonmaakmiddelen, duurzaam of zit er een addertje onder het gras? 

Savvy

Savvy is opgericht door de twee mannen Tijmen en Jelmer. De twee wonen in een studentenhuis met nog 4 andere mannen. En wat is de mannelijke kijk op de huidige schoonmaakmiddelen? Nou, die wil niet met zware flessen schoonmaakmiddel sjouwen, en eerlijk gezegd, wil een vrouw dat ook niet 😉 O, en ze willen wel met duurzaamheid aan de slag maar het mag niet ten koste gaan van gemak en van de portemonnee, en ook daar kan ik mij helemaal in vinden.

Savvy is ontstaan vanuit de wens om zelf een onderneming te gaan starten, maar dan wel op een duurzame manier. Iets waar veel impact mee gemaakt kon worden en het effect ook duidelijk te zien is voor de consument.

Plasticvrij schoonmaken

Dat heeft dus geresulteerd in de schoonmaaktabletten “Tabby’s” van Savvy. Kleine tabletten waarmee je zelf thuis makkelijk schoonmaakmiddel kunt maken. Geen onnodige transportuitstoten van zware producten die voor 95% uit water bestaan, die je zelf ook prima zou kunnen toevoegen, en geen prullenbak meer vol met lege plastic flessen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, een allesreiniger, een voor glas, een voor de badkamer en een voor handzeep. Misschien heb je al eens eerder schoonmaakmiddelen in poedervorm of tabletvorm zien liggen, maar in de handzeep zijn ze echt de enige in Nederland die het aanbieden.

De tabletten krijg je gewoon met de post binnen en middels een flexibel abonnement hoef je er al helemaal niet meer aan te denken om op tijd schoonmaakartikelen te bestellen. 

De tabletten zelf

De tabby’s zijn het eerste product van Savvy. Op dit moment produceren ze de tabletten nog niet zelf, maar voor de toekomst is dat zeker een wens. Ook willen ze het assortiment nog verder gaan uitbreiden. In de tabletten geen dierlijke producten en het wordt niet op dieren getest. 

Het gebruik is heel erg simpel: Je vult de Savvy fles (oude fles schoonmaakmiddel hergebruiken kan ook) met 500ml warm water. Op de fles van Savvy staat een golfje dus je hoeft niet af te meten, gebruik je een andere fles dan wel. Tabby in de fles en even wachten! Wanneer de Tabby helemaal is opgelost kun je de dop erop doen en ben je klaar om te poetsen! 

De handzeep maak je op een soortgelijke manier, alleen dan met minder water. Wel is het voor de handzeep belangrijk om het pompje van Savvy zelf te gebruiken, in dat geval komt het er schuimend uit, doe je het met een normaal zeeppompje dan blijft het vloeibaar. 

Conclusie

Is er dan niks negatiefs te vermelden over Savvy? Nee, ik vind het zelf een ontzettend leuk bedrijf en product. En nog een voordeel van die hervulbare flessen: ze staan veel mooier in je keukenkastje dan die lelijke standaard plastic schoonmaakflessen.

Zou je het wel willen uitproberen? Hier vind de alle producten van Savvy. En heb je na gebruik nog op of aanmerkingen? Ze horen het graag van je zodat ze er weer op door kunnen ontwikkelen!  

Blogs die je misschien ook leuk vindt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *